HEERHUGOWAARD – De heren van MHC Heerhugowaard deden afgelopen zondagmiddag goede zaken. In eigen huis boekte de ploeg een eclatante 8-1 zege op Thor. De dames had het gevoel dat er wat te halen viel, maar zag Loenen in de laatste vijf minuten uitlopen.

MHC Heerhugowaard dames – Loenen 0-3
‘We begonnen sterk en kregen een aantal kansen, waar helaas geen doelpunt uit viel’, aldus Angela Weijmer. Aan het einde van de eerste helft wist Loenen op een 0-1 voorsprong te komen. ‘In de rust werd duidelijk dat we goed stonden te spelen en het doelpunt ook aan onze kant had kunnen vallen.’

De 0-1 bleef lang staan, totdat in de laatste vijf minuten de 0-2 en al snel de 0-3 volgde. Weijmer: ‘Al met al hebben we met z’n allen hard gestreden deze wedstrijd. We hadden zelfs even het gevoel alsof we dit gingen winnen.’

MHC Heerhugowaard heren – Thor 8-1
Voor MHC Heerhugowaard was het treffen met Thor belangrijk om de aansluiting met de top vijf te houden. In een van de eerste minuten wist Bas Wulfers de openingstreffer te scoren. Door een onhandige actie van de keeper van Heerhugowaard wist Thor echter weer op gelijke hoogte te komen. Daarna volgde een periode waarin beide teams vooral op het midden van het veld aan het hockeyen waren.

Nadat die periode voorbij was werd het een wedstrijdbeeld eenzijdig. Heerhugowaard viel aan en Thor verdedigde. In de eerste helft volgden er nog treffers van Bo Langeveld, twee keer Beau Goezinnen en Lloyd Ovinge waardoor de gastheer al met 5-1 aan de leiding ging. Op een aantal kansen voor Thor in de cirkel van Heerhugowaard na veranderde er weinig aan het spelbeeld. Door treffers van Sven Balvers, Lloyd Ovinge en Björn Wamelink liep de Heerhugowaardse ploeg uit naar 8-1. Tjade Bijlsma: ‘We hebben gedaan wat we van te voren besproken hadden en dat resulteerde in een goede uitslag voor ons.’