REGIO – Afgelopen zondag leed SVW’27 opnieuw een nederlaag. In eigen huis moest het de punten aan KFC laten. Hugo Boys speelde doelpuntloos gelijk. KSV slaagde er in om een zege te boeken, terwijl WMC hard onderuit ging.

SVW’27 – KFC 1-3
Ondanks een goed begin leed SVW’27 tegen KFC de vierde nederlaag van het seizoen. ‘Het zit ons even niet mee deze fase’, zei Tim Kramer. Na een half uur keek de Heerhugowaardse ploeg tegen een 0-2 achterstand aan, waarbij het zelf mogelijkheden kreeg op de 1-0. ‘Vlak voor rust verzuimen we wederom een grote kans te benutten waardoor het 0-2 bleef.’

Na rust zakte de gasten volledig in en maakte SVW’27 het spel. ‘Wel waren zij gevaarlijk in de counter met wat kansen’, vervolgde Kramer. Via Leon Ayal viel de aansluitingstreffer, maar na een rode kaart voor debutant Colin Kamp kwam KFC in de slotfase op 1-3. ‘Het spel was goed, alleen het is nog wachten op het gewenste resultaat.’

Hollandia T – Hugo Boys 0-0
Vier dagen na het bekerverlies kreeg Hugo Boys al kans op revanche tegen Hollandia T. ‘Vandaag was een punt uiteindelijk het maximaal haalbare. Het eerste half uur stonden we niet kort genoeg en lieten we de tegenstander te veel voetballen’, aldus Jorgen Heurter. ‘Desondanks kregen we een paar goede kansen. Het laatste kwartier stonden we beter.’

Na rust was de eindpass van de Heerhugowaarders vaak onnauwkeurig waardoor er tegen de ploeg uit Tuitjenhorn niet meer in zat dan een punt. ‘Als je de stand bekijkt dan zie je dat het allemaal dicht op elkaar zit. Je zal veel punten nodig hebben om je veilig te spelen dus we zullen iedere wedstrijd vol aan de bak moeten.’

Victoria O – KSV 2-3
In Obdam boekte KSV een 2-3 zege. Tegen Victoria O beleefde de Heerhugowaarders een sterke eerste helft en kwam het via Danny Havermans en Bart Velseboer (2x) op een 0-3 voorsprong. ‘Na rust kregen we genoeg kansen om het af te maken, maar de kansen werden niet benut’, zei Havermans na afloop. Hierdoor kwam Victoria O terug en wist het te scoren. ‘Daardoor geloofde zij er nog in.’ Uiteindelijk viel ook de 2-3, maar KSV nam de punten mee naar Heerhugowaard.

RKEDO – WMC 10-0
Tegen RKEDO beleefde het nog puntloze WMC een vervelende middag. De ploeg van trainer/coach Rajesh Biseshar ging met 10-0 onderuit. ‘We hadden moeite met het kunstgras en ik miste een hoop spelers’, gaf Biseshar als reden voor de ruime nederlaag. Halverwege ging de thuisploeg met 4-0 aan de leiding, waarna het in het tweede bedrijf dubbele cijfers haalde. ‘Dit was jammer. Volgende week beter.’