HEERHUGOWAARD - In de hoofdklasse van het dameshandbal presteren KSV en Tornado tot dusverre prima. KSV won zaterdagavond in eigen huis met ruim verschil van VVW DS2. Ook Tornado pakte de volle buit en is na drie wedstrijden zelfs koploper.

KSV heeft in de thuiswedstrijd tegen VVW 2 een ruime zege behaald. De ploeg van coach Theo Krom had het alleen in de eerste tien minuten even moeilijk, maar na de 5-5 liep de thuisploeg liep het met een reeks doelpunten op rij gestaag uit. Via 11-5 ging men uiteindelijk met een 18-10 voorsprong rusten. De enige VVW-speelster die echt op schot was, Nienke Kluit, scoorde in deze wedstrijd liefst elf keer, maar aangezien bij KSV zowel Judith Groot (10 treffers) en Rosina Vreeburg (8) het net regelmatig wisten te vinden liep de voorsprong alleen maar verder uit, met een 33-22 eindstand tot gevolg, en dat was een mooie opsteker na de verloren derby van een week eerder tegen Tornado. Door de overwinning staat KSV met vier punten uit drie duels op een gedeelde derde plaats.

Tornado boekte op bezoek bij SEW 3 de derde overwinning op rij en is nu samen met Meervogels koploper in de hoofdklasse. De ploeg van coach Hans Eilers zegevierde in Nibbixwoud met 22-26.

Foto's: DP Sportfotografie