HEERHUGOWAARD - Op de tweede speeldag van de Hoofdklasse F in het dameshandbal hebben de regionale teams wisselende resultaten behaald. KSV pakt als enige de volle winst. Vrone moest een gelijkspel toestaan en Tornado liet de punten in de slotfase helemaal glippen.

KSV kwam zaterdagavond als eerste in actie tegen Westfriesland/SEW DS3. De ploeg van Theo Krom nam al snel een voorsprong en gaf die nooit meer uit handen. SEW kwam even terug tot op twee punten, maar de thuisploeg ging uiteindelijk met een 15-9 voorsprong rusten.

In de beginfase van de tweede helft begon KSV te slap en kwam SEW terug tot 18-15. Enkele cruciale reddingen van Brenda de Boer die zelf telkens ook de voorwaartsen wist te bereiken brachten het vertrouwen terug en met name de hoekspeelsters Nika Reus en Judith Groot bleken na rust op schot met een 28-22 zege tot gevolg.

Een stuk minder verging het Tornado op zondagmiddag al zag het daar lang niet naar uit. De ploeg van Fred Stuurman begon uitstekend aan het duel tegen VZV DS3 en had met de rust een 12-9 voorsprong te pakken.

Heel anders verliep de tweede helft. Naarmate de wedstrijd vorderde werd men slordig in het benutten van de kansen en nadat de gasten uit 't Veld dichterbij gekomen waren liet de thuisploeg ook verdedigend steekjes vallen. VZV profiteerde optimaal en sleepte in de uiterste slotfase zelfs een 22-23 overwinning uit het vuur.

Vrone kwam ook zondag in actie toen het in De Oostwal Westfriezen ontving. De thuisploeg begon prima en had bij de rust een dikverdiende 11-7 voorsprong. In de tweede helft schakelde Westfriezen een tandje bij en werd Vrone steeds slordiger. Zo zeer dat de gasten uit Zwaag acht minuten voor tijd zelfs op een 15-16 voorsprong kwamen. Vrone herstelde zich, pakte een hernieuwde voorsprong, maar moest in de slotseconden toch een gelijkspel toestaan: 18-18.

Foto's: DP Sportfotografie