ZWAAG - In de Eredivisie vrouwen wist Hovocubo vrijdag eindelijk weer eens drie punten bij te schrijven. De formatie van coach Rudy Monden won de Noord-Hollandse derby van Reiger Boys/Woest met 3-1.

De zege was een opsteker voor de Hoornse formatie na een moeizaam seizoen en vergroot de afstand met de twee onderste plaatsen. Het duel werd niet zoals gebruikelijk in De Opgang gespeeld, maar in Sporthal De Kreek en daar vielen de eerste goals al snel. Het eerste schot op doel van Benthe Huijsman was direct raak, maar nog geen drie minuten later maakte Lotte Bijl namens de Heerhugowaardse formatie gelijk.

Reiger Boys won dit seizoen al twee maal van Hovocubo, in de beker na strafschoppen, en in het eerdere competitieduel werd het 4-1, maar moest in Zwaag uiteindelijk de meerdere erkennen in Hovocubo, Beide ploegen kennen een wisselvallig seizoen, doch hebben teveel kwaliteit om tegen degradatie te moeten spelen. Waar Reiger Boys bulkt van het talent in een piepjong team, maar niet wekelijks hetzelfde niveau kan halen heeft Hovocubo een ervaren ploeg die dit seizoen geteisterd wordt door blessures. Toch gaf die ervaring in de laatste vijf minuten de doorslag en via doelpunten van Gisela van Ankeren en Suzanne Deckers bleven de punten bij de thuisploeg. Coach Monden was daar content mee. 'Het is al drie maanden terug dat wij een wedstrijd wonnen dus deze is wel even lekker zeker gezien de stand op de ranglijst' Monique van der Rijst, coach van Reiger Boys, was uiteraard minder te spreken. 'Het was een zwakke wedstrijd van twee kanten, maar we hadden deze niet hoeven te verliezen. Zuur en onnodig.'

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Hovocubo -Reiger Boys/Woest 3-1 (1-1)
2. Huijsman 1-0
8. Bijl 1-1
37. Van Ankeren 2-1
38. Deckers 3-1