HEERHUGOWAARD - In de 4e Klasse B is de spanning volledig terug nadat Koedijk zijn ongeslagen status is kwijt geraakt op bezoek bij Hugo Boys. Op het zwaar bespeelbare veld in De Noord was het een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter. Na een enerverende openingsfase met drie goals en legio kansen ging het vooral om de strijd die geleverd moest worden, en daarin liet de thuisploeg zich het beste gelden.

Na acht overwinningen op rij wist trainer Roy Rowinkel van Koedijk dat er cruciale weken aankwamen voor zijn ploeg. Na de wedstrijd tegen de nummer drie in de stand, Hugo Boys, wacht immers het duel tegen de nummer twee De Rijp. Om de competitie niet van alle spanning te ontdoen wist thuisploeg Hugo Boys dus wat het moest doen: winnen. Zo gingen de oranjehemden ook de wedstrijd in en daarmee maakte men het de koploper direct lastig. Zonder de aan zijn knie geblesseerde aanvoerder Frenk Reinhard had de Koedijk-defensie het moeilijk en de thuisploeg kreeg al in de openingsfase drie opgelegde kansen. Aanvoerder Thijs Wolkers stuitte na vijf minuten op keeper Spruit, gevolgd door een kopbal voorlangs van Thomas Kunst, en nog een inzet van Wolkers in het zijnet. Voor Koedijk betekende dit slechts uitstel want bij de volgende twee mogelijkheden was het wel raak. Nadat Bo Groen vanaf rechts voorgaf kon Bob de Wit de score openen, en nog geen vier minuten later werd een voorzet vanaf links door Jeffrey de Cocq van Delwijnen vakkundig binnen geschoten: 2-0. Toen Koedijk na twintig minuten voor het eerst door kwam was het echter ook direct raak. Luc Wagenaar omspeelde keeper Nick Beers die de aanvaller vervolgens vloerde. Scheidsrechter Pourkhomami bestrafte dit met een strafschop en een gele kaart voor Beers tot verbazing van de Koedijkers die op rood hadden gerekend. Reinhard benutte de penalty feilloos.

Na dit enerverende begin werden de mogelijkheden een stuk schaarser en werd het ook duidelijk dat het vooraf goed uitziende veld toch behoorlijk te stellen had gekregen. Koedijk kreeg voor de rust nog een kansje via een kopbal van Reinhard na een voorzet van Vonk, maar Hugo Boys hield tot de rust stand. Ook na de pauze ging het bovenal om de strijd en waren de kansen op één hand te tellen. Een kopbal van Thijs Wolkers na een corner werd door Spruit gekeerd en aan de andere kant had Beers een katachtige redding nodig op een kopbal van opnieuw Reinhard. Hiermee was gelijk het gevaarlijkste wapenfeit van de Koedijkers in de tweede helft genoemd en met veel strijd hield Hugo Boys dan ook stand om de koploper op de eerste nederlaag te trakteren. "Een verdiende overwinning", aldus middenvelder Jesper Hoogland: ,, We hebben er keihard voor geknokt en nauwelijks wat weggeven aan Koedijk behalve die kopbal die onze keeper uitstekend pakt. Deze is heel lekker en geeft vertrouwen voor de rest van de competitie". Trainer Rowinkel van Koedijk was na afloop realistisch: ,,Je weet dat je er een keertje tegen aan loopt en we hebben terecht verloren van een beter Hugo Boys al moet ik zien hoe de wedstrijd verloopt als hun keeper rood krijgt in plaats van geel. Volgende week wacht een nieuwe topper en dan moeten we er weer staan".

Door de overwinning heeft Hugo Boys de achterstand op koploper Koedijk terug gebracht naar vijf punten en drie punten op de nummer twee De Rijp. Zoals gezegd treffen Koedijk en De Rijp elkaar volgende week. Hugo Boys gaat dan zelf op bezoek bij WMC.

Hugo Boys - SV Koedijk 2-1
11. Bob de Wit 1-0
15. Jeffrey de Cocq van Delwijnen 2-0
19. Remco Reinhard (pen.) 2-1

Hugo Boys: Beers, Borst, Hand, Boy Groen, Haisma, Kunst (66. Kabel), Bo Groen, Hoogland, Wolkers, De Cocq van Delwijnen, De Wit.

Koedijk: Spruijt, Smit, Indri, Veenstra (85. Gurowitsch), Vonk, De Lange, Stuart, Mulder (61. Van der Heijden), Reinhard, Hofkamp, Wagenaar.

Scheidsrechter: I. Pourkhomami