REGIO – In de strijd tegen degradatie heeft Hugo Boys goede zaken gedaan. Op bezoek bij De Blokkers won de Heerhugowaardse ploeg waardoor het weer drie punten kon bijschrijven. Competitiegenoot WMC verloor opnieuw, maar hield de schade beperkt.

De Blokkers – Hugo Boys 0-2
Coach Jorgen Heurter was logischerwijs tevreden over de uitwedstrijd tegen De Blokkers. ‘Het was een zeer terechte overwinning’, aldus de coach. Hugo Boys had voor rust wind tegen waardoor het moeilijk voetballen was voor de ploeg. ‘We zijn overigens niet echt in de problemen geweest. In de tweede helft speelden we met de wind in de rug en konden we beter combineren.’

Op aangeven van Bo Groen rondde Bart Snoek met een bal achter zijn standbeen af. ‘Daarna bleven we de bovenliggende partij en zeker toen De Blokkers één op één ging spelen kregen we meer en meer ruimte’, vervolgde Heurter. Vijf minuten voor tijd besliste Bo Groen het duel door met een lobje de 0-2 te maken. ‘Dit was een mooie teamprestatie.’ Hugo Boys staat na achttien wedstrijden op de veilige elfde plaats, al heeft het een wedstrijd meer gespeeld dan de directe concurrenten.

HSV Sport 1889 – WMC 4-1
WMC ging bij HSV Sport 1889 met 4-1 onderuit, al was het begin hoopgevend. ‘We begonnen heel sterk, waren de eerste dertig minuten de betere en creëerden veel kansen. We hadden eigenlijk 3-0 voor moeten staan’, vond Rajesh Bishesar. Het was echter de thuisploeg die halverwege met 2-0 aan de leiding ging. ‘Waar het eigenlijk 1-1 had kunnen staan. Hun keeper haalde een bal die bleef hangen weg van de lijn.’

Na de pauze kwam HSV Sport op 3-0, waarna Ali Deveci iets terug kon doen. ‘Daarna kwam onze spits twee keer door en werd er gevlagd voor buitenspel waar het niet zo was.’ Toen de 4-1 tien minuten voor tijd viel was het klaar. ‘We blijven er voor gaan en kijken waar het schip strand’, blijft Bishesar strijdvol.

Fotografie: Gerrie Meijer