HEERHUGOWAARD - Na twee jaar zullen de wegen van Hugo Boys en trainer Jorgen Heurter zich na dit seizoen scheiden zo werd dinsdagavond bekend. De oefenmeester heeft zelf aangegeven na dit seizoen te vertrekken.

Het bestuur van Hugo Boys gaf in een verklaring aan de keuze van Heurter te betreuren, maar wel te respecteren. 'We gaan in goed overleg uit elkaar. Jorgen heeft aangegeven dat zijn werk/opleiding steeds moeilijker valt te combineren met het hoofdtrainerschap en heeft daarom gekozen om als trainer een stapje terug te willen doen', aldus voorzitter Wim Haisma.

Heurter die afgelopen seizoen met Hugo Boys via de nacompetitie promoveerde naar de 3e Klasse is in ieder geval nog voldoende gemotiveerd om het seizoen op een goede manier af te maken. 'Onze doelstelling is niet anders als aan het begin van het seizoen en dat is handhaving in de 3e klasse. En daar gaan we met z'n allen keihard aan werken.'

Hugo Boys staat na tien wedstrijden voorlaatste in de 3e Klasse A. Mochten de weersomstandigheden het toelaten dan speelt de ploeg komende zondag een thuisduel tegen hekkensluiter Texel '94 en kan men bij winst goede zaken doen in de strijd om de onderste plaatsen.