HEERHUGOWAARD – Jarenlang leefden Hugo Boys en Hugo Girls gescheiden. Daar komt verandering in. Zondag 8 april vieren de voetbal-, en de handbaltak het vernieuwde complex. Beiden sporten zullen vanaf dan op één complex beoefend worden. ,,Heel trots wat we als dorp hebben bereikt.”

De samenvoeging is bijna te mooi om waar te zijn. Hugo Boys voorzitter Wim Haisma en Ingrid Commandeur (oud voorzitter Hugo Girls) zijn trots op wat er is bereikt. De rol die de gemeente speelde was ook erg belangrijk. De gemeente had de vorige accommodatie verkocht. Zij hebben vervolgens meegedacht, ook met technische zaken enzovoorts” vertelt Wim Haisma, sinds dit seizoen de nieuwe voorzitter van de voetbaltak. De nieuwe locatie van het handbalveld was vrij eenvoudig, namelijk naast het voetbalveld. Hierdoor komen beiden sporten volledig samen. Naast het nieuw aangelegde handbalveld zijn er meerdere aanpassingen gedaan. Een nieuw opslaghok voor zowel de handbal als voetbal, opslagruimtes, een panna veld, een ruimte voor de fysio en meerdere kleedkamers voor zowel de spelers als scheidsrechters.

Alleen maar voordelen
Met het samenkomen komt er ook een grote wens uit. We hebben het er in de afgelopen jaren al vaker over gehad. Maar er moet wel budget zijn” vertelt Ingrid Commandeur. ,,Doordat de gemeente de vorige locatie had verkocht en dat geld wilde investeren in een nieuw veld was dit de kans om onze wens uit te laten komen”. Het is een mooie ontwikkeling en tevens een praktische. ,,Iedereen ziet voordelen”.

Het dorpshuis is in de afgelopen tijd flink onder handen genomen. De bovenverdieping is voorzien van een dakkapel welke uitzicht geeft op het voetbalveld. Tevens is de naastgelegen kinderopvang naar een andere locatie gegaan. Op die plek zijn nu kleedkamers voor de handbaltak gebouwd. ,Er stond er een gebouw wat half gebruikt werd. Dus er zijn meerdere vliegen in één klap geslagen” aldus Haisma.

Samenwerken
De samenvoeging zal ook betekenen dat de voetbal-, en handbaltak nog hechter worden. Haisma: ,,De verwachting is dat we in veel zaken met elkaar optrekken. Heel veel vrijwilligerswerk bij beide verenigingen. Als je die krachten kan bundelen heb je daar beiden profijt van. Elke vereniging heeft zo zijn expertise in huis lopen. De krachten worden verenigd”.

In een dorp als de Noord lijkt de samenwerking geen problemen te geven. De reacties zijn tot dusver goed en de hechte band met de vereniging werd tijdens de verbouwing al getoond. ,,Zoveel mensen hebben er uren in gestoken. Bijvoorbeeld de bouwcommissie: Mensen van diverse bouwbedrijven die in de avonduren toch weer komen, coördineren en meedenken. Niet voor hun eigen, maar voor de vereniging” vertelt Ingrid Commandeur.

Zowel Haisma als Commandeur spreken vol lof over de mensen die zich belangeloos hebben ingezet. Of het een tegelzetbedrijf is of bewoners. Zonder die hulp had het complex niet zo fraai kunnen worden opgeknapt. ,,We hebben nu een nieuw handbalveld, een panna veld en digitale borden waarop de kleedkamer indeling getoond wordt” somt Haisma op.

Feestelijke opening
Op zondag 8 april openen Hugo Boys en Hugo Girls het vernieuwde complex. ,,De gemeente krijgt hierin een rol maar ook stichting Nut en de Rabobank.. Daarnaast hebben we alle vrijwilligers en sponsoren uitgenodigd” blikt Commandeur vooruit. ,,Dan kunnen we gelijk iedereen samenbrengen”. Dat samenbrengen is aan de sportvereniging wel besteedt. Een hecht dorp dat op acht april ongetwijfeld de weg naar de voetbal-, en handbalvelden weet te vinden. Nadat er in de ochtend al enkele voetbal-, en handbalwedstrijden gespeeld worden vindt om 13.00 uur de officiële opening van het handbalveld, de opslagruimte en de aanbouw van het dorpshuis plaats. Daarna speelt Hugo Boys 1 om 14.00 uur thuis. Hugo Girls 1 zal op datzelfde tijdstip het handbalveld ‘inwijden’ met een oefenwedstrijd.