REGIO – SVW’27 slaagde er tegen subtopper Assendelft niet in om punten te pakken. Stadsgenoten Hugo Boys en KSV deden dat wel en deden zo goede zaken.

SVW’27 – Assendelft 1-3
In eigen huis ging SVW’27 met 1-3 onderuit. ‘We begonnen sterk’, aldus Joost Groenveld. Via Maarten Rippens kwamen de Heerhugowaarders ook al snel op een 1-0 voorsprong. Assendelft kon nog geen tien minuten later iets terug doen. ‘Daarna zakten we ver weg.’

Nog voor rust liep Assendelft uit naar een 1-3 voorsprong en kreeg Tim Kramer rood. ‘We hebben in de tweede helft nog wat kansen gehad op de aansluitingstreffer.’

Winkel – Hugo Boys 0-2
Hugo Boys deed op bezoek bij Winkel goede zaken door met 0-2 te winnen. ‘Een terechte overwinning, we bleven de hele wedstrijd de betere ploeg’, zag Jorgen Heurter. Voor rust zakte de thuisploeg in terwijl Hugo Boys veel balbezit had maar veel moeite had om er doorheen te komen. Via Jeffrey de Cocq van Delwijnen kwam het nog voor de pauze op 0-1. ‘In de tweede helft kregen we meer ruimte en kwamen we terecht op 0-2.’ Die viel via Boy Groen. ‘Een prima teamprestatie en goed voor het vertrouwen.’

Kwiek’78 – KSV 1-3
Op bezoek bij Kwiek’78 wist KSV de knappe overwinning op Always Forward van vorige week een vervolg te geven. Ditmaal was de ploeg van trainer/coach Tristan Ooms met 1-3 te sterk voor Kwiek’78. ‘Het was een hele matige wedstrijd, maar die moet je ook winnen’, zei Bart Velseboer na afloop. Positief was het optreden van keeper Dion Bleeker. ‘Hij pakte een paar goede ballen.’

Via Steve van Tunen kwam KSV al snel op voorsprong. Nadat Rick Does de voorsprong had verdubbeld wist de ploeg uit Avenhorn iets terug te doen. Danny Konijn zorgde voor de 1-3.