HEERHUGOWAARD – Komende zondag staat er voor Hugo Boys een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is SV Koedijk, lijstaanvoerder in de vierde klasse B. Voor de Noordenders kan het duel worden gezien als een mooi meetmoment.

Met een derde plaats is Hugo Boys bezig aan een prima seizoen. De ploeg van Jorgen Heurter bewijst hiermee dat het na de degradatie niet bij de pakken neer is gaan zitten. Toch moet het op de ranglijst zowel de Rijp als SV Koedijk voor zich dulden. Komend weekend krijgt de Heerhugowaardse ploeg de kans om de opgelopen achterstand te verkleinen. Dan zal het wel van goede huize moeten komen, aangezien het met Koedijk de koploper treft, dat nog geen punt verspeelde. “Ik zie het als een meet moment. We spelen thuis tegen de ongeslagen koploper, een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Kortom een mooie tegenstander om tegen te laten zien wat we in huis hebben. Ik verwacht een open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen” blikt Jorgen Heurter vooruit. De coach kijkt richting de komende wedstrijd naar zijn eigen ploeg. “Wij gaan uit van eigen kracht en ons eigen spel spelen. We spelen in ieder geval tegen een voetballende ploeg en dat ligt ons goed”.

In de afgelopen acht wedstrijden wist Hugo Boys vijfmaal te winnen, maar de ploeg liep ook tweemaal tegen een nederlaag aan. “Toch kan de ploeg spreken van een prima seizoen tot nu toe. “Wat ik heel belangrijk vind is dat we in de afgelopen maanden voetballend stappen vooruit hebben gemaakt. Je ziet dat het in de ene wedstrijd beter gaat dan in de andere wedstrijd. Maar dat is een proces. We hebben een jonge ploeg dus kunnen alleen nog maar groeien. Wat ontzettend belangrijk is: de groep wil graag en dat is erg prettig werken” vertelt Heurter.

Collectief
Heurter, die vorig seizoen de scepter zwaaide bij Spirit’30, lijkt vooralsnog over een compleet team te beschikken. Waar verschillende ploegen afhankelijk zijn van enkele individuele spelers, vormt Hugo Boys een sterk collectief. “Ik vind het ontzettend belangrijk dat er een hecht team staat en daarin zijn alle spelers even belangrijk. En daar bedoel ik niet alleen de basiself mee, maar ook de bank. De sfeer is goed, het zijn allemaal vrienden van elkaar en dat is een belangrijke factor. We moeten gebruik maken van elkaars kwaliteiten en dan kunnen we ver komen”.