HEERHUGOWAARD - Hugo Boys heeft een 2-0 voorsprong niet weten vast te houden. De ploeg uit Heerhugowaard – de Noord verloor uiteindelijk met 3-4 van Hauwert’65.

“Dit was erg zuur” sprak middenvelder Jeffrey de Cocq van Delwijnen na afloop van de verloren wedstrijd. “Het is ook volledig onnodig en we hebben totaal geen geluk het gehele seizoen” baalt de aanvallend ingestelde speler.

De Cocq van Delwijnen blikt terug op het treffen met de andere promovendus, Hauwert; “We begonnen gewoon weer goed en wat we hadden besproken voerden we goed uit” vertelt de middenvelder die vervolgt; “We maken twee prima doelpunten, maar daarna lijkt het alsof er misschien toch een klein beetje angst in de ploeg sluipt” waarmee de Cocq de vinger op de zere plek legt.

“Het door dekken en de druk blijven houden hoe het in het begin ging was moeilijk vol te houden vanwege doorschuivende mensen van Hauwert” gaat de Cocq verder. “Desondanks hielden we het nog aardig tegen en kregen we zelf nog kansen, maar door een persoonlijke fout krijgen we een doelpunt tegen”. Nadat Thijs Wolkers en Jeffrey de Cocq van Delwijnen scoorden, wist Yusuf Durmaz de stand gelijk te trekken. Lars Bakker en Niels Korrel scoorden de andere twee treffers voor de bezoekers, en Bo Groen bracht de 3-4 eindstand op de borden.

Tegen Hauwert werd strijd geleverd. “De laatste paar wedstrijden vond ik dat er een bepaalde gelatenheid was in het team. We hebben dit besproken en we gaan er nog volle bak voor. Met wat meer geluk en strijd gaat dit lukken. We spelen namelijk zeker niet slecht” vindt de Cocq.

Sfeer blijft goed
“De sfeer binnen de gehele selectie is nog goed. We weten dat we het dit seizoen moeilijk hebben, onder meer door blessures. Dat is dit seizoen gewoon moeilijk op te vangen, helaas” baalt de Cocq van Delwijnen.

Dat de ploeg een voorsprong weggeeft zal ongetwijfeld weinig vertrouwen geven binnen de vrij jonge selectie. In drie van de laatste vier wedstrijden kwam Hugo Boys op een voorsprong, tweemaal zelfs op 2-0, maar de ploeg kan dit niet vasthouden en verliest uiteindelijk. Het breekt de ploeg op in de degradatiestrijd en het blijft hekkensluiter met een grote achterstand op de nacompetitie plaatsen.

“We geven niet op, maar het wordt een moeilijk verhaal. Er zijn nog genoeg punten te behalen, dus als we een reeks neer kunnen zetten, zien we wel waar we eindigen. We willen in ieder geval het seizoen op een positieve manier afsluiten en met het gevoel dat we er alles aan gedaan hebben” besluit de Cocq.

Kansloze missie
De achterstand is inmiddels opgelopen tot tien punten, doordat Sint George knap gelijkspeelde op bezoek bij titelkandidaat JVC. De komende drie wedstrijden speelt Hugo Boys tegen ploegen uit het linkerrijtje, alvorens de wedstrijd tegen Sint George op het programma staat.

Concurrent Sint George speelt tegen Spartanen, en mede degradatie kandidaten Westfriezen en SEW. Op papier is het dus een iets makkelijker programma.

Het lijkt voor Hugo Boys een kansloze missie...