SPANBROEK – Tien minuten voor tijd leek Hugo Boys met drie punten te vertrekken uit Spanbroek. Na het laatste fluitsignaal bleek hier niets van waar. De Heerhugowaarders gingen alsnog onderuit, 3-2.

Hugo Boys slaagde er op bezoek bij VVS’46 niet in om de honderd procent kansen die het kreeg te benutten. De gastheer was duidelijk effectiever en wist hun eerste kans binnen te schieten. Het betekende een 1-0 ruststand.

‘In de eerste periode na rust was het veldspel niet geweldig maar door hard werken kwamen we toch op gelijke hoogte’, zag Jorgen Heurter. Een eigen doelpunt zorgde voor die gelijkmaker. ‘Na een mooie aanval kwamen we tien minuten voor tijd op voorsprong.’ Thomas Kunst was de make van het doelpunt wat uiteindelijk weinig waard bleek. In de laatste vijf minuten gaf Hugo Boys de voorsprong namelijk uit handen. ‘Ik ben er doodziek van. We geven het gewoon weg, dit mag niet gebeuren.’