REGIO – Hugo Boys boekte tegen directe concurrent De Rijp een overtuigende overwinning. In diezelfde vierde klasse speelde WMC gelijk terwijl KSV een nederlaag incasseerde.

Hugo Boys – De Rijp 8-2
‘We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld en dik verdiend gewonnen. Een compliment aan het hele elftal.’ zei een tevreden Jorgen Heurter na afloop. In eigen huis won Hugo Boys afgetekend met 8-2 van De Rijp. Via Thijs Wolkers, Jeffrey de Cocq Van Delwijnen, Bob de Wit en Bo Groen gingen de Heerhugowaarders voor rust al met 4-1 aan de leiding.

In het tweede bedrijf ging Hugo Boys vrolijk verder met scoren. Dankzij Bo Groen, tweemaal Jos Rendering en wederom Bo Groen eindigde het treffen in 8-2 waardoor de ploeg naar de tweede positie op de ranglijst klom.

Apollo’68 – WMC 1-1
Voor WMC staan de laatste drie duels in het teken van een positief slot van de competitie. Het speelt enkel voor de punten, maar ook om met een goed gevoel de zomerstop in te gaan. Tegen Apollo’68 kwam de ploeg echter niet verder dan 1-1. ‘Het was een lastig duel’ aldus Stefan Molenkamp. Nadat Pim Nierop de score in Heerhugowaards voordeel had geopend trokken de Hensbroekers de score weer gelijk. ‘Onze keeper (Jeffrey Dolk, red.) pakte weer een paar knappe ballen.’ vervolgde Molenkamp.

SV Koedijk – KSV 4-0
KSV was zondagmiddag vooral de figurant in de kampioenswedstrijd van Koedijk ondanks dat de ploeg nog lang tegenstand bood. Bij rust stond de ploeg van trainer/coach Tristan Ooms op een 1-0 achterstand. 'We hielden lang stand en kregen zelfs nog kans op de gelijkmaker. Na de rode kaart (Rens Dekker zag twee keer geel) en de 2-0 was ons verzet gebroken', aldus Ooms. 'We hebben verloren van de beste ploeg van deze competitie en zij zijn dan ook de terechte kampioen.'
Kijk hier voor het uitgebreide verslag op Alkmaars Dagblad.