ZWAAG - Hugo Boys staat onderaan en de achterstand op de nummer twaalf is groot. Om zich te handhaven moet de ploeg een achterstand van acht punten zien goed te maken. Of Hugo Boys daar toe in staat is valt te betwijfelen.

Hugo Boys staat met negen punten op de laatste plaats van de derde klasse en zal in de komende weken tot de laatste minuut alles moeten geven. “De komende periode zal lastig worden met wintersporten/vakanties en schorsingen voor de boeg” keek Martijn Hand enkele weken al vooruit op de moeilijke periode.

Martijn Hand vindt dat er weinig keren kansloos wordt gespeeld; “Ik vindt dat wij niet helemaal weg gespeeld worden in de derde klasse,maar onszelf vaak te kort belonen” waarmee Hand de vinger op de zere plek legt. Weggespeeld werd het wel in eigen huis tegen Kleine Sluis. De ploeg uit Anna Paulowna won twee weken terug namelijk met 1-6 van de Heerhugowaardse ploeg.

Martijn Hand legt het bijltje er zeker niet bij neer, iets wat zijn teamgenoten ook niet zullen doen. “Wij zullen er alles aan doen om directe degradatie te voorkomen. Wij zullen strijden voor elk punt tot het eind van het seizoen” spreekt Martijn Hand vastberaden.

Dat de ploeg wil knokken betekent niet dat de ploeg zich ook zal handhaven. De achterstand op de nummer twaalf, welke nacompetitie betekent, is inmiddels acht punten. Daarnaast zag Hugo Boys afgelopen weekend DWOW drie punten uitlopen.

Het wordt een erg moeilijk verhaal voor de formatie van Gosse Bosma. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar toch lijkt degradatie lastig te voorkomen.