HEERHUGOWAARD - Het zal opnieuw een zwaar seizoen worden voor Hugo Boys in de derde klasse. Zondag hielp de ploeg van trainer Jeroen Slaager het nog zonder overwinning zijnde Hollandia T door meer met de scheidsrechter bezig te zijn dan met voetbal. De ploeg uit Tuitjenhorn profiteerde optimaal (0-3).

De competitie was voorafgaand aan de wedstrijd pas drie wedstrijden op gang, maar toch zat er al een zekere druk op het duel tussen Hugo Boys en Hollandia T. Met respectievelijk drie en twee punten kennen beide teams nou niet echt een voortvarende competitiestart. De thuisploeg kreeg een week eerder een pandoering bij Hauwert '65 na een discutabel optreden van de scheidsrechter, maar er wees deze zondag maar weinig op dat de oranjehemden sportieve revanche wilden behalen. Hoewel scheidsrechter Van Hooff deze zondag dubieuze beslissingen nam kan Hugo Boys dan ook beter naar zichzelf kijken dan naar de arbitrage.

En het was ook niet zo dat Hollandia T nu zo goed aan de wedstrijd begon, maar de ploeg van trainer Ronald de Rooij sloeg bij de eerste de beste knappe aanval wel gelijk toe. Na een knappe individuele actie van Hergy Matuka die keeper Beers omspeelde, hoefde hij de bal alleen nog maar panklaar te leggen voor Thomas Driesse: 0-1.
Nadat Bart Snoek de eerste kans voor de thuisploeg knap gekeerd zag worden door keeper Tijssen, zat het Hugo Boys opnieuw tegen met de arbitrage. Eerst werd een overtreding op Boy Groen (slaande beweging) niet bestraft, simpelweg omdat scheidsrechter Van Hooff de situatie niet kon zien. Terwijl Groen na een blessurebehandeling net het veld weer in liep voelde Driesse dat Pim Wolkers in zijn rug zat, en ging gretig naar de grond. Van Hooff wees tot ontzetting van de thuisploeg naar de stip en het was Koen Hollenberg die koelbloedig bleef.

Dat bleef hij ook kort na de rust toen hij zelf met een ferme duik neerging na een vermeende overtreding van opnieuw Wolkers. Vanaf elf meter was het weer raak voor de aanvaller. Nadat de thuisploeg al drie gele kaarten had ontvangen, waarvan twee wegens praten, zat de wedstrijd er definitief op na een rode kaart voor Guillaume Kabel die een overtreding op hem niet gehonoreerd zag worden en vervolgens revanche nam met een stevige charge. Hollandia T kon daarom het laatste half uurtje rustig achterover leunen en de eerste driepunter in de tas stoppen.

Hugo Boys - Hollandia T 0-3 (0-2)
18. Driesse 0-1
33. Hollenberg (pen.) 0-2
50. Hollenberg (pen.) 0-3

Foto's: DP Sportfotografie