Heerhugowaard – Hugo Boys speelt komende zondag op eigen veld tegen concurrent FC den Helder. Hugo Boys kent na de promotie van vorig seizoen een moeizaam seizoen waarin het slechts negen punten behaalde.

Hugo Boys verloor afgelopen weekend met 2-3 van hekkensluiter DWOW waardoor de Noordenders evenveel punten heeft als DWOW. De ploeg van coach Gosse Bosma staat voorlaatste en dus zou een overwinning komende zondag zeer belangrijk zijn.

Tegenstander FC den Helder heeft met dertien punten ook geen hoogstaand seizoen. De Helderse ploeg degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en ook dit seizoen zijn de prestaties dusdanig dat de ploeg van Pascal Hamers in de gevarenzone zit. Afgelopen weekend won de ploeg met 2-1 van VVW wat zeer welkom was.

Volgend seizoen is John Dobma, de huidige coach van SV de Koog, de hoofdtrainer bij FC den Helder. Het is voor hem te hopen dat hij met den Helder in de derde klasse coacht.

Hugo Boys – FC den Helder stond eenmaal eerder op het programma. In het seizoen 2012/2013 won Hugo Boys met 1-0. In dat seizoen wonnen de Heerhugowaarders ook het uitduel tegen de Helderse formatie met 0-1.

Die eindstand zou een mooie stap zijn voor Hugo Boys richting handhaving. Of dat gaat lukken zal komende zondag duidelijk worden. Aftrap 14.00 uur.