HEERHUGOWAARD - In de Derde klasse A heeft Hugo Boys zondag een goede stap gezet richting directe handhaving door concurrent en streekgenoot KSV te verslaan. De zege van de oranjehemden kwam in de slotfase tot stand nadat de gasten nog met tien man op het veld stonden.


Met een stevige wind en op een moeilijk bespeelbaar veld kwam de thuisploeg al vroeg op vorosprong toen Bo Groen anticipeerde op een vrije trap van Jeffrey de Cocq van Delwijnen en de 1-0 tegen de touwen kopte. Een domper voor het geplaagde KSV, dat echter sterk terug kwam en de thuisploeg onder druk probeerde te zetten. De gelijkmaker, halverwege de eerste helft was dan ook niet onverdiend te noemen. Steven van Tunen schoot hard raak na een knappe voorzet van Danny Havermans.

Deze stand bleef lang staan in een rommelig duel met veel strijd waar bij KSV de krachten een beetje op begonnen te raken nadat verdediger Sander Willemse zijn tweede gele kaart zag. De beslissing viel vlak voor tijd toen Bart Snoek een foutje van keeper Dion Bleeker wilde afstraffen, maar daarbij werd gevloerd. De Cocq van Delwijnen voltrok vervolgens het vonnis vanaf elf meter: 2-1.