HEERHUGOWAARD - Hugo Boys heeft een zeer pijnlijke middag beleeft. Op eigen veld bleek de ploeg niet opgewassen tegen Kleine Sluis, het werd zelfs een forse nederlaag. Kleine Sluis won namelijk met 1-6.

De eerste helft was nog enigszins hoopgevend voor de Heerhugowaardse formatie van Gosse Bosma. Bob de Wit bracht de stand na 25 minuten op 1-0. De bezoekers uit Anna Paulowna kwamen echter nog voor rust op een 1-2 voorsprong. Eerst was het Melvin Damsma die doelman Nick Beers passeerde, en drie minuten later zorgde Geert Weel voor de eerste voorsprong voor de bezoekers. Die voorsprong werd meegenomen naar de rust en later ook niet meer weggegeven.

De tweede helft was de helft voor Thijmen van Oosten. In elf minuten tijd wist hij een hattrick neer te zetten. Vijf minuten na rust scoorde hij de 1-3. In de 58e minuut passeerde hij doelman Beers opnieuw om vervolgens na een uur te zorgen voor een grotere voorsprong en zijn hattrick, 1-5. Het slotakkoord was voor Geert Weel die een klein kwartier voor het einde de 1-6 op het scorebord zette in Heerhugowaard. Daarna stopte de ploeg met scoren waarmee de wedstrijd werd uitgespeeld.

Door de overwinning van concurrenten Sint George en VVW is de uitgangspositie nog slechter geworden voor Hugo Boys. De ploeg staat met negen punten onderaan en met een achterstand van zes punten op de twaalfde positie is de situatie uiterst zorgwekkend. De uitslagen van de afgelopen weken bieden weinig perspectief. De ploeg is immers al negen competitiewedstrijden op rij zonder zege. De ploeg pakte zelfs maar drie punten.

Het vertrouwen kan er dan wel zijn, maar in de komende weken draait het enkel om punten. Al is het voetbal nog zo slecht, als de punten gepakt worden zal er weinig geklaagd worden. Of de ploeg daar toe in staat is valt lastig in te schatten. De komende weken zullen moeten uitwijzen of Hugo Boys thuis hoort in deze derde klasse.