HEERHUGOWAARD - Hugo Boys heeft in anderhalve week zowaar een reeks neergezet. De ploeg van trainer/coach Ron Weinbrechter wist in de laatste drie wedstrijden maar liefst zeven punten te behalen en maakt zich zo steeds meer los van de onderste plaatsen. Een stuk minder vergaat het nog steeds met SVW '27 en KSV die beiden hin thuiswedstrijd verloren en hekkensluiter blijven in hun klasse.

Op eigen veld wist derdeklasser (3A) Hugo Boys zondag weer een plaatsje te klimmen door met het kleinst mogelijke verschil van Hauwert '65 te winnen. Aanvoerder Jeffrey de Cocq van Delwijnen zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Hugo Boys gaat nu Winkel voorbij op de ranglijst en houdt inmddels twee ploegen onder zich. Komende donderdag kan het de opmars voortzetten in een inhaalwedstrijd bij hekkensluiter De Blokkers.

Tweedeklasser SVW '27 kwam er zondag niet aan te pas tegen koploper Vitesse '22. De castricummers wisten de doelpunten over de twee helften te verdelen. Veldt en Van de Ven scoorden voor rust, Ten Broek en Cremers deden dat na de pauze. SVW '27 staat na twaalf wedstrijden op twee behaalde punten en de achterstand op de nummer voorlaatst, KFC, is met acht punten nog altijd zeer groot.

Ook hekkensluiter KSV (3B) blijft in zwaar weer al gaf de Kruizer formatie het hoog geklasseerde Sporting Krommenie prima partij. Jordi van Beek, coach van de gasten gaf KSV na afloop van het del zelfs een compliment voor de strijdwijze. Toch wisten de Krommeniërs uiteindelijk met 0-3 te zegevieren door doelpunten van De Jong (2) en Valkering.

In de vijfde klasse bleef WMC met een overwinning en twee gelijke spelen drie wedstrijden lang ongeslagen, maar aan die reeks kwam zondag een einde. Op De Vork ging de thuisploeg ongelukkig onderuit tegen Kaagvogels (1-2)