HEERHUGOWAARD – Op een feestelijke en zonnige zondag hebben de voetballers van Hugo Boys goede zaken gedaan. Terwijl het complex bol stond van de festiviteiten, onder meer vanwege de officiële opening van het nieuwe handbalcomplex en dorpshuis, wist de ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter met 4-0 te winnen van Apollo ’68. Een glansrol was daarbij weggelegd voor Jesper Hoogland die de gehele productie voor zijn rekening nam.

De middenvelder was er na afloop zelf een beetje beduusd van: ,,Dit is bizar! Ik heb in mijn hele carrière nooit vaker dan twee keer gescoord, maar vandaag raakte ik alles goed”. Met twee rake kopballen en twee afstandsschoten bepaalde hij de hele wedstrijd. En dat begon al in het eerste kwartier van de wedstrijd toen snel duidelijk was dat de thuisploeg een maatje te groot was voor het laaggeklasseerde Apollo ’68. Na tien minuten kon Hoogland de openingstreffer al inkoppen uit een corner van Jeffrey de Cocq van Delwijnen, en nauwelijks drie minuten later werd een afstandsschot van Hoogland iets van richting veranderd waardoor keeper Van der Werff kansloos was.

Druk
Die score had in de eerste helft nog verder op kunnen lopen want Apollo ’68 kwam niet onder de druk van de thuisploeg vandaan. Zo schoot Jos Rendering op de buitenkant van de paal en aanvoeder Thijs Wolkers mikte van dichtbij op Van der Werff terwijl Sander Zwagerman namens Apollo ’68 bijna in eigen doel kopte. Pas tegen het eind van de eerste helft kwamen de gasten eens voor de goal, maar zowel Hilco de Boer als Joost Onderdelinden kregen de bal niet langs de geconcentreerde Nick Beers.

Beslissing
De tweede helft gaf een zelfde beeld toen Rendering al snel de vuisten van de Apollo-keeper testte. In het volgende kwartier was het vervolgens weer de beurt aan Hoogland die met opnieuw twee treffers voor de definitieve beslissing zorgde. Opnieuw kopte hij raak uit een corner en zijn mooiste bewaarde hij voor het laatst toen hij van buiten de zestien uithaalde en de bal met veel precisie in de onderhoek plofte. Na de publiekswissel voor Hoogland was het aan de onzorgvuldigheid van Hugo Boys en prima keeperswerk van Van der Werff te danken dat de score niet verder opliep. Door de zege nam Hugo Boys wel de derde plaats over van Bergen dat verrassend onderuit ging bij Con Zelo.

Hoogland roemde na afloop wel zijn team: ,,Het is teveel eer om de zege alleen op mijn conto toe te schrijven want zonder het team presteer ik ook niks. Ik kop twee corners binnen, maar die ballen worden dan ook fantastisch neergelegd. Persoonlijk vond ik de laatste treffer de mooiste want die raakte ik echt lekker. Hier gaan we in ieder geval wel even van genieten met een lekker biertje”.

WEST I ZONDAG 4e KLASSE B

Hugo Boys – Apollo ’68 (4-0)

10. Jesper Hoogland 1-0
13. Jesper Hoogland 2-0
56. Jesper Hoogland 3-0
62. Jesper Hoogland 4-0

Hugo Boys: Nick Beers, Giel Borst (68. Ricco Dekker), Martijn Hand, Boy Groen, Bas Haisma, Bo Groen, Jos Rendering (73. Bart Zuurbier), Jesper Hoogland (80. Bart van der Burg), Thijs Wolkers, Jeffrey de Cocq van Delwijnen, Bob de Wit

Apollo ’68: Paul van der Werff, Max ter Heurne (80. Frank Dignum), Jelmer Wessels, Sander Zwagerman, Jeroen Munster, Hilco de Boer, Tim Vlaar (52. John Borst), Daan Modderman, Freek de Boer, Joost Onderdelinden, Bas Weel (68. Patrick Wijte)

Meer foto’s op DP Sportfotografie