Na elf jaar moet Hugo Boys verdediger Thomas Ursem zich schikken in een rol langs de zijlijn. Niet omdat hij gepasseerd is, maar vanwege een ernstige blessure. In totaal kost het herstel maar liefst negen maanden. Ursem zal zijn ploeg nu vanaf de zijlijn moeten steunen richting een mooi seizoen.

Thomas Ursem raakte in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen geblesseerd, “Helaas een lange blessure. Ik ging door mijn knie. Tijdens een kijkoperatie is er forse kraakbeenschade geconstateerd. Vervolgens zijn er kleine gaatjes in mijn bot geboord om bloed samen met littekenweefsel nieuw kraakbeen te laten worden. Een volledig herstel duurt minimaal 9 maanden”. Logischerwijs had Ursem het anders gezien, maar de verdediger moet nu genoegen nemen met een rol als teammanager. “Samen met Bram Schuijt, overgekomen van Con Zelo, zijn we de teammanagers waardoor we betrokken blijven bij het eerste team van Hugo Boys. Nieuwkomer Schuijt raakte in de eerste wedstrijd van de voorbereiding zwaar geblesseerd aan zijn kruisband.

Derby’s
De degradatie was geen fijn einde van het vorige seizoen. Voor de club betekent het wel weer dat er de nodige derby’s gespeeld zullen worden. “Derby's zijn goed voor de kantine en voor de gezelligheid. Wel is het zo dat het niveau een stuk lager is” doelt Thomas Ursem op de eerste twee competitie wedstrijden die vrij makkelijk zijn gewonnen, zonder echt goed spel van de Heerhugowaarders. “Maar echte tegenstand hebben we nog niet gehad” vindt Ursem.

Titelkandidaat
Nadat Hugo Boys vorig seizoen heeft geroken aan de derde klasse zal de ploeg graag weer willen terugkeren naar dat niveau. “Het zal denk ik tussen vier ploegen gaan voor het kampioenschap” meent Ursem, “Als onze selectie fit blijft maken wij een zeer goede kans om dit jaar weer te promoveren naar de derde klasse”

Dat zal dan gebeuren onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer, Jorgen Heurter. “Jorgen is iemand die graag tussen de groep staat en veel individueel met spelers aan de slag gaat. Ik verwacht dat dit erg goed bij ons zal passen. De eerste maanden zijn dan ook erg positief verlopen” aldus Ursem die duidelijk is over de doelstelling van zijn ploeg, “Meedoen om het kampioenschap en anders via de nacompetitie promoveren” besluit Ursem. Daarbij hoort eerst winnen, zo ook van VZV. Aftrap komende zondag om 14.00 uur