ALKMAAR - Hoewel er een paar maanden geleden nog twee klassen verschil zat tussen Alkmaarsche Boys en Hugo Boys was daar in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen niets van te zien. Het gedegradeerde Alkmaarsche Boys, met een grotendeels vernieuwde selectie, was dinsdagavond in de bekerpoule namelijk totaal niet opgewassen tegen het gepromoveerde Hugo Boys.

De ploeg uit Heerhugowaard-Noord van trainer Jorgen Heurter nam al snel een voorsprong toen keeper Bellekom onder een corner van Jeffrey de Cocq van Delwijnen doorging en Jesper Hoogland de 0-1 tegen de touwen schoot. In het vervolg van de eerste helft ontstonden er aan beide kanten een tweetal goede kansen. Zo had Bo Groen Hugo Boys op een ruimere voorsprong kunnen schieten, maar had het ook zo maar gelijk kunnen staan toen Emre Keskin de bal van dichtbij niet langs keeper Beers kreeg.

Bij aanvang van de tweede helft was er even een licht veldoverwicht voor de thuisploeg van trainer Mats Blokdijk, maar Hugo Boys sloeg na een klein kwartier opnieuw keihard toe nadat Bo Groen kon scoren op aangeven van de jonge Bart Snoek. Bij Alkmaarsche Boys liepen hierna de irritaties op met enkele pittige overtredingen, maar waren het uitgerekend de gasten die een aantal gele kaarten mochten ontvangen van de warrig leidende scheidsrechter Billor. Voor het doel hielden de oranjehemden echter wel het hoofd koel want in de slotfase mocht Groen zijn tweede van de avond scoren en bepaalde De Cocq van Delwijnen de eindstand op 0-4. Laatstgenoemde was na afloop tevreden met de zege: 'We zijn er nog niet helemaal, maar we merken wel dat we elke week een stukje beter worden'.

In dezelfde poule won VZV eerder al met 2-0 van WMC. Komende zondag ontvangt Hugo Boys vijfdeklasser VZV en gaat Alkmaarsche Boys op bezoek bij WMC.

Alkmaarsche Boys - Hugo Boys 0-4 (0-1)
8. Jesper Hoogland 0-1
58. Bo Groen 0-2
83. Bo Groen 0-3
86. Jeffrey de Cocq van Delwijnen 0-4

Foto's: DP Sportfotografie