HEERHUGOWAARD – ‘Kom lekker een biertje doen, bij ons is het feest vandaag.’ zei de speaker van Hugo Boys na het laatste fluitsignaal. De Heerhugowaardse ploeg slaagde er in eigen huis in om promotie af te dwingen, waardoor het na een jaar weer terugkeert naar de derde klasse.

Na het laatste fluitsignaal waren er bij Hugo Boys louter lachende gezichten. Van een opgetogen voorzitter tot een uitgelaten spelersgroep, iedereen deelde mee in de feestvreugde. Nadat de ploeg door overwinningen op Succes (1-3) en JVC (2-6) de finale had bereikt wist het die afgelopen zondag ook te winnen. In eigen huis bleek de Heerhugowaardse ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter met 2-0 te sterk voor VV Bergen.

Driemaal is scheepsrecht
Waar Hugo Boys er in competitieverband tweemaal niet in slaagde om te winnen van VV Bergen, deed het dat in de finale van de nacompetitie wel. ‘Nu het moest stonden we er en dat is een compliment voor het hele team’, zei Jorgen Heurter na afloop. ‘Er was maar één ploeg die het verdiende.’

Onder het toeziend oog van zo’n zeshonderd toeschouwers liet Hugo Boys het gehele duel zien alles te willen geven om tegen Bergen al te promoveren en niet nog meer wedstrijden te hoeven spelen voordat promotie kon worden bewerkstelligd. Waar er voor rust via Bob de Wit en Jeffrey de Cocq van Delwijnen nog kansen werden gemist, wist Thomas Kunst na een uur spelen de 1-0 te maken. De spits werd diep gestuurd, omspeelde doelman Nick Dekker en schoot beheerst binnen.

Bevrijdend
De openingstreffer was een zeer welkome voor Hugo Boys. ‘We waren de bovenliggende partij en de 1-0 is dan bevrijdend.’ erkende aanvoerder Boy Groen. Toen Jeffrey de Cocq van Delwijnen twaalf minuten voor tijd vanaf de penaltystip binnenschoot leek het duel wel beslist. Een slotoffensief van Bergen kon daar ook geen verandering in brengen.

Na afloop verzamelden de spelers van Hugo Boys zich in de hoek van het veld waar het enkel genieten was. Coach Heurter deed dat van een afstandje ook. ‘Als je de sfeer ook ziet, hoe ze nu bij elkaar zitten en hoe ze met elkaar om gaan dan zie je dat het een hecht team is. Ze hebben alles voor elkaar over.’

Dat laatste lijkt ook de basis voor volgend seizoen. ‘Daarnaast hebben we een brede selectie. Als iedereen fit is dan is er meer concurrentie en dat houdt iedereen scherp’, aldus Boy Groen. ‘We zijn jong dus we kunnen allemaal nog lang met elkaar door.’

Hugo Boys – VV Bergen 2-0 (0-0)
62. 1-0 Thomas Kunst
78. 2-0 Jeffrey de Cocq van Delwijnen (penalty)

Hugo Boys:
Beers. Borst, Van de Burg, Boy Groen, Haisma. Hoogland, De Cocq van Delwijnen, Rendering (Zuurbier/76). De Wit (Groot/88), Kunst (Hand/85), Bo Groen.

VV Bergen: Dekker. Schuitmaker, Oldenburg, Kraakman, Schouten. Frans, Vos, Vrasdonk (Lageveen/72), Visscher (Beukers/66). Grootenhuis, Robles.

Kijk voor meer foto's: DP Sportfotografie