HIPPOLYTUSHOEF – Na een succesvol verlopen competitie is Hugo Boys er in geslaagd om de eerste ronde van de nacompetitie door te komen. Op bezoek bij Succes wist het na verlenging te winnen, 1-3.

‘Het was uiteindelijk een terechte zege’, we hebben in de reguliere speeltijd een paar goede kansen gehad om het te beslissen maar die werden gemist.’ zei Hugo Boys coach Jorgen Heurter na afloop. Nadat Jop van de Esschert de score opende voor Succes wist Bas Haisma de stand nog voor rust weer gelijk te trekken. Doordat er in het tweede bedrijf geen doelpunten vielen moest een verlenging de beslissing brengen.

‘In de eerste deel van de verlenging hebben we het beslist. Met name de 1-3 was een wereldgoal’, vervolgde de coach. Via Bart Zuurbier kwamen de Heerhugowaarders op voorsprong, waarna Bo Groen dus op fraaie wijze doel trof.

Volgend weekend wacht voor Hugo Boys een uitwedstrijd tegen JVC. Heurter: ‘Dat wordt ook weer een wedstrijd op zich en het verschil zal weer klein zijn. Het resultaat van vandaag geeft in ieder geval veel vertrouwen en dan nemen we mee naar volgende week.’

Succes – Hugo Boys 1-3 (na verlenging)
37. 1-0 Jop van de Esschert
44. 1-1 Bas Haisma
103. 1-2 Bart Zuurbier
105. 1-3 Bo Groen