HEERHUGOWAARD – Tegen titelkandidaat is Hugo Boys tegen een 4-1 nederlaag opgelopen. Daarentegen wist WMC wel te winnen, en deed dat met ruime cijfers.

de Rijp – Hugo Boys 4-1
Op bezoek bij de Rijp, één van de titelkandidaten, heeft Hugo Boys geen punten kunnen behalen. “De eerste helft ging gelijk op. Wij waren voetballend iets sterker” blikte coach Jorgen Heurter terug. “In de 42e minuut kwamen wij op 0-1 door Boy Groen. Ook de Rijp kreeg in de eerste helft een paar mogelijkheden”.

Heurter: “Na rust kreeg de Rijp een penalty, wat leidde tot de terechte 1-1. Daarna was er een fase waarin wij weer sterker waren en een paar mogelijkheden kregen. In de zeventigste minuut kreeg Boy Groen zijn tweede gele kaart, en een paar minuten later maakten zij 2-1”. In het laatste kwartier wist de thuisploeg nog twee doelpunten te maken, waardoor Hugo Boys een forse nederlaag leed. “De rode kaart was echt het breekpunt van deze wedstrijd. Daarvoor waren we echt minimaal gelijkwaardig en in delen van de wedstrijd ook beter” blikt Heurter terug.

WMC – Apollo’68 6-1
“Ik vond het een goede wedstrijd van onze kant” sprak Mark Dekker na afloop van de met 6-1 gewonnen wedstrijd van WMC tegen Apollo’68. “We zijn goed blijven spelen en lieten de bal goed rond gaan. Gelukkig kon ik in de tweede helft nog tweemaal scoren. Ik miste voor rust twee grote kansen, dus ik ben met twee doelpunten en een assist zeker tevreden over de wedstrijd tegen mijn oude club” vertelt Dekker. Naast twee doelpunten van Mark Dekker wist ook Pim Nierop tweemaal te scoren. De overige twee treffers kwamen op naam via Rodney de Bonte en Nordin Ourhris.

Door de klinkende 6-1 overwinning klimt WMC naar de derde positie op de ranglijst.

Het volgende duel werd vanwege de regenval afgelast:
KSV – SV Koedijk