HEERHUGOWAARD - Een duel tussen twee ploegen die niet in hun allerbeste vorm verkeren. Zo kan je Hugo Boys - Spartanen omschrijven. Het duel staat komende zondag op het programma in Heerhugowaard.

Hugo Boys is al zeven duels op rij zonder overwinning. Met drie punten is het geen overtuigende reeks van de ploeg van coach Gosse Bosma. Met name de nederlagen tegen DWOW en FC den Helder waren gevoeligheden voor Hugo Boys dat, mede daardoor, op de laatste plaats staat.

Komende zondag speelt de ploeg in het vertrouwde ‘de Noord’ tegen nummer drie Spartanen. De ploeg kende een sterke start van de competitie. De eerste zes duels werden allen gewonnen wat het stempel ‘titelkandidaat’ opleverde voor de ploeg uit Wognum.

Helaas verloor Spartanen de grip en leed het meerdere nederlagen. De kwakkelende periode werd ingeleid tegen KGB toen de ploeg met 0-1 verloor. Vervolgens verloor het in de beker met 4-1 van Alcmaria Victrix, dat een klasse lager speelt. Tegen Sint George leek de ploeg van coach Jitze Bosma zich kunnen herpakken, maar ondanks het betere spel won Sint George met 1-0. Ook Westfriezen bleek een week later een niet te nemen horde. Robin Meijer scoorde in de tweede helft de 1-0, wat ook de eindstand werd.

In de laatste vier wedstrijden voor de winterstop pakte de ploeg tegen Hauwert’65 en FC den Helder de drie punten. Echter leed de ploeg ook twee nederlagen. Texel’94 won met 2-1, en Spirit’30 versloeg Spartanen met 4-3. Dit kalenderjaar werd begonnen met een 0-1 nederlaag tegen Kleine Sluis. De achterstand op koploper JVC bedraagt zes punten waardoor de titel voorlopig niet reëel is.

Hugo Boys kan Spartanen een nieuwe nederlaag toebrengen en belangrijke punten pakken. Anderzijds kan Spartanen punten pakken waarmee een positieve reeks kan worden gestart.

Ondanks de nederlagen heeft Spartanen het vertrouwen uitgesproken in coach Jitze Bosma. Spartanen en Bosma hebben overeenstemming bereikt over een contractverlenging. Met Bosma hoopt de ploeg de huidige ontwikkeling een vervolg te geven. Dit seizoen heeft de ploeg de eerste periodetitel binnen, en kan promotie naar de tweede klasse zomaar waarheid worden.

Vele vraagstukken over beiden ploegen, de belangrijkste wordt komende zondag beantwoord. Wint Hugo Boys, wint Spartanen of eindigt het duel in een gelijkspel. Aftrap 14.00 uur.