HEERHUGOWAARD – In het zonnige de Noord heeft Hugo Boys een prachtige middag beleefd. Vooraf ging veel aandacht naar de speciale pupil van de week, tijdens de wedstrijd naar de thuisploeg die weinig moeite kende met VZV, 8-2.

Waar vele supporters normaliter pas vlak na de aftrap het sportpark betreden, waren nu al ruim voor de aftrap aanwezig. Het had alles te maken met de speciale pupil van de week, de 95-jarige Aggie Beers. Tijdens een dorpsveiling kocht zoon John Beers dit kavel waardoor de oma van Hugo Boys doelman Nick Beers alle aandacht kreeg. Hart van Nederland en RTV NH brachten ook een bezoek aan de Heerhugowaardse dorpsclub. Nadat Aggie Beers de aftrap had verricht en onder een luid applaus plaats nam in de dug-out konden Hugo Boys en VZV beginnen met de derby.

Al na vijf minuten kon pupil van de week Aggie Beers juichen. Het was Bo Groen die de thuisploeg op voorsprong bracht. Het was echter een defensieve fout van Hugo Boys wat ervoor zorgde dat VZV aanvaller Bart Steenman de 1-1 kon maken. Hierna dicteerde Hugo Boys en vielen de doelpunten in een kort tijdsbestek.

Uitlopen
Na de gelijkmaker kwam Hugo Boys wederom op voorsprong en bouwde deze snel uit. Via Bart van de Burg (kopbal), de Cocq van Delwijnen (penalty) en Wolkers (intikker) kwamen de Noordenders op 4-1 en leken een klinkende zege te boeken. Toch kwam VZV weer tot scoren. Het was Bart Steenman die de bal op een presenteerblaadje kreeg en de 4-2 binnenschoot. “Over de eerste helft ben ik iets minder tevreden, met name over de twee tegendoelpunten” luidde de analyse van Hugo Boys coach Jorgen Heurter dan ook. Want ook deze tweede treffer kwam tot stand door een fout van de Noordenders.

Na rust ging Hugo Boys onverminderd door met scoren. Wolkers wist zijn tweede en derde van de middag te maken. “Op de manier waarop we nu voetballen, met deze buitenspelers en de voorzetten die zij geven, dan hoef je er alleen maar te staan” vertelt spits Wolkers over een voor hem fijne manier van spelen, “Het is zo lekker voetballen met dit soort jongens om je heen. Het is een genot om daar als spits onderdeel van te zijn” glundert de aanvaller. Naast de aanvaller weten ook de Wit en van der Burg te scoren. Met name de treffer van de Wit was een fraaie. De buitenspeler passeerde zijn directe tegenstander en kon vervolgens vrij binnenschieten.

Coach Heurter roemt de teamprestatie; “In de tweede helft hebben we het spel gespeeld wat we voor ogen hadden. Gezien kansen kan je er meer maken, maar de 8-2 eindstand geeft duidelijk aan dat er een groot verschil was”.

Tegenstander VZV zal na deze wedstrijd weten dat het in deze derby geen kans had om te winnen. Wellicht als het na de 1-1 anders was gelopen, maar terugkijkend zal de ploeg moeten erkennen dat Hugo Boys vele malen beter was.

Voor Hugo Boys is de competitie zo voortvarend begonnen. “Misschien arrogant gezegd, maar ik zou teleurgesteld zijn als we niet meedoen om de prijzen of meedoen de periodetitel” luidt dan ook de doelstelling van Thijs Wolkers. “Of het kampioenschap is of nacompetitie, wij gaan voor het kampioenschap” vult de spits aan. Of de titel een reëel doel is zal blijken. De eerste test is komend weekend als Hugo Boys het opneemt tegen VV Bergen.

Hugo Boys: Beers. Borst (Hand/80), vd Burg, Boy Groen, Haisma. Kunst, de Cocq, Hoogland (Rendering/76). Bo Groen (Groot/69), Wolkers, de Wit. Opstelling.

VZV: Blijleven. Botman (Victor de Boer/57), Wijnker, Groenland, Bruin. Monnink, Dekker, Kramer, Daan de Boer (Lukas/81). Steenman, Burger.