WAARLAND – Na de nederlaag van vorige week tegen Victoria O kon Hugo Boys de titel uit het hoofd zetten. Voor de Heerhugowaarders is het vizier daarom gericht op de nacompetitie waarin de ploeg promotie hoopt af te dwingen.

“Dit was wel lekker na vorige week”, erkende Nick Beers na afloop. “We willen in de laatste wedstrijden alles geven om zo hoog mogelijk eindigen. We moeten de vorm pakken die we nodig hebben in de nacompetitie.”

Die vorm was er tegen Con Zelo niet voldoende. “Het moet beter dan vanavond. We speelden een degelijke pot, maar richting de nacompetitie moet het zorgvuldiger.”

Tegen Con Zelo boekte Hugo Boys een verdiende overwinning. In een wedstrijd waar weinig kansen vielen te noteren was het de Heerhugowaardse ploeg die het betere van het spel had. Na zestien minuten resulteerde het in de 0-1 via Bo Groen die uit de rebound raak schoot. Ook hierna was het sterker dan de Waarlanders. Een kwartier voor rust kwam Con Zelo beter in de wedstrijd. Het leek te resulteren in de aansluitingstreffer, maar er ging een streep door het doelpunt van Sebas van Balgooy wegens vermeend buitenspel. Scheidsrechter Van Hamersveld floot nog voor rust wederom een kansrijke aanval af. De grootste domper kwam echter vlak voor rust toen Thijs Wolkers uit het niets de 0-2 maakte.

In het tweede bedrijf zullen de supporters meer hebben gekeken naar de bar dan dat er met spanning gelet werd op het duel. Op een schot dat via de onderkant van de lat mis ging na werden beide teams nauwelijks gevaarlijk.

Con Zelo – Hugo Boys 0-2 (0-2)
17. 0-1 Bo Groen
45. 0-2 Thijs Wolkers

Con Zelo: Marco Houtenbos. Dekker, Stef Smit, Doodeman (Bakker/46), Wever. Van Balgooy, Ralph Smit (Wit/75), Borst. Leegwater, Sander Houtenbos, De Graaf (De Reus/83).

Hugo Boys: Beers. Dekker, Vd Burg, Boy Groen, Haisma. Bo Groen, de Cocq van Delwijnen, Hoogland. Zuurbier (Koopman/60), Wolkers, De Wit.