DEN HELDER - Op bezoek bij subtopper FC den Helder heeft Hugo Boys een punt overgehouden aan het inhaalduel. Veel schiet de ploeg er niet mee op, want degradatie dreigt nog altijd voor de ploeg.

Dat Hugo Boys op de rand van degradatie bungelt was al duidelijk, maar dat werd tegen subtopper FC den Helder vooral voor rust wederom duidelijk. Voor de Heerhugowaarders was het vooral verdedigen.

Ondanks dat Hugo Boys veel strijd leverde en zich niet zomaar wilde neerleggen bij de naderende degradatie was het de Helderse formatie die de betere ploeg waren. De ploeg kwam echter niet tot scoren in de eerste helft. De speler die positief opviel bij de thuisploeg was linksbuiten Jonard Bernardina. Zijn sterke spel leverde echter geen doelpunten op.

Tegen de verhouding in wist Hugo Boys wel te scoren. Vijf minuten voor rust brak Hugo Boys uit en de snelle vleugelaanvaller Bob de Wit wist de Helderse doelman Jelmer Philip te verschalken. Zo konden de Heerhugowaarders met een mooie tussenstand richting de kleedkamers.

In de rust werd door Hugo Boys een wissel toegepast. Doordat het na vijf minuten al een wissel moest toepassen en er maar twee wisselspelers waren meegereisd naar den Helder moesten de Heerhugowaarders in het tweede bedrijf hopen dat er geen blessures meer kwamen.

Na rust wist FC den Helder wel tot scoren te komen. Invaller Damon de Haan wist doelman Nick Beers te passeren waarmee de stand weer in evenwicht kwam. Een terechte gelijkmaker, gezien het duidelijke overwicht van de Helderse ploeg.

Omschakeling

Twintig minuten voor tijd kwamen de Heerhugowaards opnieuw op voorsprong. Vreemd genoeg kwam het doelpunt voort uit een penalty van de thuisploeg. Aanvoerder Kenny Gerssen mocht aanleggen voor een strafschop, maar doelman Nick Beers wist de penalty keurig te stoppen. In de tegenaanval wist Hugo Boys speler Giel Borst te profiteren van knullig verdedigen bij den Helder. Borst trof doel waarmee, net zoals bij de 0-1, duidelijk werd dat de omschakeling een belangrijk wapen is van de Noordenders.

Toch werd de strijdlust van de bezoekers niet beloond. Wouter Philip was de man die de Heerhugowaarders van de glimlach ontdeed. Zo eindigde het duel tussen FC den Helder en Hugo Boys in een 2-2 gelijkspel.

Hugo Boys zal komende zondag moeten winnen van Sint George. Bij puntverlies is degradatie een feit.