NIBBIXWOUD - De eerste uitwedstrijd met de door hoofdsponsor Edwin Groen speciaal aangeschafte spelersbus werd door Hugo Boys gespeeld in Nibbixwoud. Met de afspraak in het hoofd van de spelers "geen punten, geen bier" begon de ploeg van trainer Jeroen Slaager ijverig aan de wedstrijd. Beide ploegen hadden de punten broodnodig om uit de onderste regionen in klasse 3A weg te blijven.


Met de lastige stevige wind in de lengte van het veld startte Hugo Boys gretig en er ontstonden wat kansjes over en weer. In de 18de minuut bij een snelle counter van de oranjehemden kreeg Bart Snoek de kans om de score te openen. Hij kwam een op een met de SEW keeper, maar kon hem helaas net niet passeren. Vlak voor rust hield Hugo Boys keeper Nick Beers zijn club in de wedstrijd door een gevaarlijk schot in de korte hoek te keren.


Na de thee met de wind in de rug gingen de bezoekers meer en meer op zoek richting het vijandige doel maar de lange ballen gingen vaak te hard en te snel om de SEW verdediging te verschalken. De thuisclub van trainer Volkert Jan Putting (die volgend seizoen opgevolgd wordt door de huidige Hugo Boys trainer) kreeg tegenwind nog wel enkele mogelijkheden. In de 63ste minuut brak SEW over de rechterflank uit en bracht de bal voor de goal. De spits schoot de bal met een halve omhaal rechtstreeks boven in de kruising maar keeper Beers tikte de bal superieur net over. Ook in de resterende minuten bleef de degelijke Hugo Boys defensie bekwaam overeind en zorgde ervoor dat de koelkast van de spelersbus op de terugreis toch nog aangesproken kon worden.

Met deze ijver en inzet komen er vast nog meer kansen om de weg omhoog voor te zetten.

Misschien aankomende zondag al als Westfriezen op bezoek komt in De Noord.