HEERHUGOWAARD - Bij de start van de competitie in het amateurvoetbal heeft derdeklasser Hugo Boys de eerste driepunter van het seizoen binnen gehaald. Een klasse lager kreeg KSV een flinke zeperd te verwerken.

Hugo Boys startte op eigen veld voortvarend tegen FC Purmerend en had al binnen tien minuten een 2-0 voorsprong te pakken. Door een benutte strafschop kwamen de gasten voor rust terug in de wedstrijd, maar kort in de tweede helft bracht de ploeg van Ron Weinbrecher de marge weer op twee. FC Purmerend kwam nog even terug, maar Hugo Boys bleef op de been en behaalde een verdiende zege. Bart Snoek (2x) en Guillaume Kabel zorgden voor de doelpunten aan de kant van de ploeg uit De Noord, die komende zondag op bezoek gaan bij Hollandia T.

KSV, afgelopen seizoen gedegradeerd naar de 4e klasse, kende een aardige voorbereiding en deed het ook in het bekertoernooi niet slecht, maar trof op de eerste speeldag met Succes een mogelijke titelkandidaat. De ploeg van trainer Rowan Top kwam er in Hippolytushoef niet aan te pas en ging met 7-1 onderuit. Komende zondag speelt men in 't Kruis de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vesdo.