WAARLAND – Hugo Boys is sterk gestart aan de Burencup. Na een ietwat tegenvallende Waard Cup begon de Heerhugowaardse ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter op de velden van Con Zelo beter. Tegen de gastheer boekte het een eclatante 1-5 zege.

De ploeg van trainer/coach Jorgen Heurter beschikt tijdens de Burencup over een nagenoeg complete selectie. Zo maakten Bart Snoek en Bram Schuit hun eerste minuten van het seizoen, terwijl Nick Beers na een vakantie weer plaatsnam onder de lat. ‘Tijdens de Waard Cup was het proberen, nu is het de generale voor de competitie.’ zegt Bob de Wit over het doel van het toernooi in Waarland.

Met twee voorbereidingstoernooien en het bekertoernooi kent Hugo Boys een drukke periode. Tegen Con Zelo, Hollandia T en Dirkshorn krijgt de ploeg de kans om verder te bouwen. In de openingswedstrijd tegen de Waarlanders boekte het direct een keurige overwinning.

Een 1-5 zege betekende een vliegende start. Zowel Bo Groen als Bob de Wit troffen tweemaal doel, terwijl Jeffrey de Cocq van Delwijnen ook een doelpunt voor zijn rekening nam. Ondanks dat het vizier vooral op de competitie is gericht wordt er tijdens de Burencup niet met de pet naar gegooid. ‘Ik hecht er meer waarde aan dat het staat zodra de competitie begint, maar het is natuurlijk leuk als je wint.’

Uitslagen:
Con Zelo – Hugo Boys 1-5
Hollandia T – Dirkshorn 6-1