JULIANADORP - Hugo Boys heeft zondagmiddag niet kunnen stunten tegen koploper JVC. Ondanks een aantal mogelijkheden voor de Heerhugowaarders wist JVC een 2-0 overwinning te boeken.

Nick Beers dit seizoen voor het eerst eerste doelman bij de ploeg uit de Noord. Waar hij vorig seizoen stand-in was van zijn neef Kenny Beers is Nick dit seizoen de eerste doelman van Hugo Boys. De twintiger kent een lastig seizoen met zijn ploeg. Met 32 tegendoelpunten had het voor hem persoonlijk ook beter gekund.

Nick Beers blikt terug op de wedstrijd tegen JVC. “We speelden een hele goede eerste helft waarin we de bovenliggende partij waren, en met vlagen goed voetbal speelden” aldus de talentvolle doelman die vond dat de tegenpartij weinig had in te brengen. Voor Beers waren zijn medespelers helaas niet zorgvuldig genoeg met de kansen, iets wat Hugo Boys dit seizoen ons al vaak de das om doet.

In de eerste helft wist Hugo Boys tot tweemaal toe het houtwerk te raken, maar doelpunten vielen er aan beiden kanten niet. Zo eindigde de eerste helft in een 0-0 ruststand.

Halverwege de tweede helft wist JVC de 1-0 te maken. “Het eerste doelpunt kwam helaas voort uit een buitenspel goal. Dit is erg zuur omdat je de hele wedstrijd al goed meedoet, helaas is die spits Beens dodelijk bij een kleine kans” blikt Nick Beers terug op de openingstreffer.

Dat Beens een sterke speler is in de afronding mag duidelijk zijn. In veertien seizoenen wist Beens 220 competitie doelpunten te maken. De dertig jarige speler speelde bij WGW, den Helder en Zeemacht. Dit seizoen speelt Beens voor het derde seizoen op rij in Julianadorp. Met ongeveer negentig treffers voor JVC is het een spits om in de gaten te houden.

De tweede treffer werd ongelukkig ingeleid door Hugo Boys speler Bart van der Burg; “De tweede treffer werd ongelukkig ingeleid door Hugo Boys speler Bart van der Burg; “JVC schoot op doel, welke gekeerd werd door Beers. Bart van der burg kreeg die rebound ongeluk op zijn arm, wat resulteerde in een rode kaart. De toegekende strafschop werd benut door Marvin La Croes.

Nacompetitie halen

Op dit moment staat Hugo Boys acht punten achter op de veilige tiende positie. Directe handhaving is voorlopig niet realistisch om als doelstelling te hebben voor Hugo Boys. “Het wordt een heel zwaar seizoen” erkent Nick Beers die directe handhaving ook niet als doelstelling noemt: “Gezien ons voetbal geloof ik wel dat we kans te maken op een plek voor nacompetitie. Dit moet uiteindelijk gewoon ons doel seizoen voor het rest van het seizoen” is Nick Beers duidelijk.