HEERHUGOWAARD - Een week voor de derby KSV-Hugo Boys hebben beide teams wisselende resultaten behaald. Hugo Boys liet zich van zijn beste kant laten zien door SEW met ruime cijfers te kloppen. Voor KSV verliep de zondag een stuk minder want de ploeg van trainer Tristan Ooms ging kansloos onderuit bij Westfriezen.

Het zat Hugo Boys de laatste weken niet mee. De ploeg van trainer Jeroen Slaager kreeg niet alleen te makkelijk goals tegen, maar ergerde zich ook aan enkele arbitrale beslissingen. Ook in de wedstrijd tegen SEW leek het kwartje de verkeerde kant op te vallen toen men binnen een kwartier op een 0-2 achterstand kwam. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden waarin de frustratie nog wel eens de overhand had, toonden de oranjehemden nu een gezonde dosis verkracht en karakter.

De ommekeer kwam toen de scheidsrechter een handsbal constateerde en Jeffrey de Cocq van Delwijnen koelbloedig bleef vanaf elf meter. Nog geen tien minuten later wist Bo Groen een voorzet van Bob de Wit op waarde te schatten en was de gelijkmaker daar. De 2-2 bleek tevens de ruststand.

Het hoogtepunt van de wedstrijd viel vervolgens een kwartier na rust toen Bart Snoek met een fabuleuze omhaal de thuisploeg op voorsprong schoot. SEW was geknakt en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van. De Wit leverde opnieuw een gave voorzet af waaruit Nick Melten scoorde en het slotakkoord was voor De Wit zelf: 5-2

KSV
In Zwaag ging KSV kansloos onderuit tegen Westfriezen, volgens trainer Tristan Ooms een van de betere ploegen in 3A. De ploeg uit 't Kruis was onmachtig en wist zich nauwelijks een kans te verschaffen terwijl de thuisploeg telkens op de juiste momenten toe sloeg. Na een 2-0 ruststand eindigde het uiteindelijk op 5-0.

Komende zondag 3 november treffen KSV en Hugo Boys elkaar in 't Kruis.