HEERHUGOWAARD – Komende zondag gaat Hugo Boys op bezoek bij VZV. De derby is voor de Noordenders een mooie gelegenheid revanche te nemen op de teleurstellende nederlaag van afgelopen zondag.

In de bestuurskamer blikt Jorgen Heurter terug op de 2-4 nederlaag die hij met zijn ploeg afgelopen zondag leed tegen Bergen. ,,In de eerste helft met tegenwind kom je 2-1 voor, en dan verwacht je dat je de overwinning binnen haalt. Maar dat lukte niet. We hebben in de tweede helft eigenlijk niet meer gevoetbald, dus we hebben zeker iets recht te zetten” zei de coach.

Stuk spelen
De wedstrijd tegen directe concurrent Bergen is voor Heurter inspiratie voor de voorbereiding richting VZV. ,,We lasten de punten die beter moeten mee en laten die terugkomen tijdens de training. Maar ook de dingen die wel goed gingen. Dus we nemen alles mee” vertelt de coach. Tevens kijkt de ploeg naar de komende tegenstander VZV. ,,In de wedstrijd eerder dit seizoen begonnen zij heel verdedigend. Uiteindelijk wonnen we hem wel vrij gemakkelijk. Het verraderlijke is dat er een stukje gemakzucht in zou kunnen komen. Daar moet je voor waken. We moeten scherp beginnen en snel het verschil kan maken” vervolgt Heurter. ,,Dat is ook iets waar we vanavond aandacht aan gaan besteden. Een ploeg die verdedigend speelt snel en goed stuk te spelen. Wij hebben de spelers om goed positie spel te spelen”.

Terug naar derde klasse
Na de degradatie van vorig seizoen is het doel voor Hugo Boys duidelijk. ,,De vereniging wil weer terugkeren naar de derde klasse. Rechtstreeks promoveren zal een lastig verhaal worden, dus dan gaan we het via de nacompetitie proberen” zegt Heurter over het doel voor de tweede seizoenshelft. ,,Ik had onszelf op een iets hogere positie met iets meer punten hebben gezet. Maar het is niet zo en we zullen nu vanuit deze positie het per week moeten bekijken en zo hoog mogelijk proberen te eindigen”. Toch zal de ploeg stappen moeten maken om te klimmen op de ranglijst. ,,We moeten een wedstrijd over de streep trekken. Je mist met Thomas Ursem en Bram Schuit ook wat ervaring. Maar de rest van de jongens kunnen die doelstelling ook bewerkstelligen. Dus dat mag geen excuus zijn”.

Derby
Komende zondag staan VZV en Hugo Boys in ‘t Veld tegenover elkaar. Het is qua ranglijst geen spannende strijd. Toch brengt een derby iets extra’s. Heurter: ,,Ja dat blijft het altijd. De jongens kennen elkaar en er komt meer publiek op af. Het leeft dus meer dan de gemiddelde wedstrijd en dat merk je ook”. Toch hebben de derby gevoelens doorgaans minder invloed op een coach. ,,Ik probeer dat wel los te zien van elkaar. Wat ik vooral belangrijk vind is dat we voetballend weer ons niveau gaan halen, dat we dat beter doen dan afgelopen zondag en dat we drie punten pakken uiteraard”.