HEERHUGOWAARD – Eerder dit seizoen won KSV op bezoek bij Hugo Boys. Komend weekend kunnen de Noordenders revanche nemen op die nederlaag. In ‘t Kruis staan beiden ploegen komende zondag immers tegenover elkaar.

Hugo Boys kan daarin beschikken over Jeffrey de Cocq van Delwijnen, die onlangs terugkeerde van een lange vakantie. ,,Voor mijn gevoel ben ik klaar om negentig minuten te spelen tegen KSV. Ik voel me per training en wedstrijd sterker en fitter worden” vertelt de middenvelder die afgelopen weekend met een doelpunt een aandeel had in de 4-0 overwinning op Alcmaria Victrix.

Door zijn vakantie ontbrak De Cocq van Delwijnen enkele duels. ,,Ik heb wel zoveel mogelijk contact proberen te houden via Whatsapp. De eerste paar wedstrijden na de winterstop werden gewonnen, waar ik op afstand natuurlijk erg blij mee was. Alleen de wedstrijd tegen Bergen werd verloren en dat was eigenlijk de ‘6 punten wedstrijd’, waardoor we aansluiting met Koedijk konden houden. Het had wel goud geweest als die wedstrijd was gewonnen, dan had je ook bovenaan gestaan in de periode. Nu zijn we afhankelijk van Bergen en heb je het niet in eigen hand voor de periodetitel”.

Als team voetballen
Komende zondag gaat Hugo Boys op bezoek bij subtopper KSV. De ploeg uit ‘t Kruis kent een sterk seizoen. De komende weken kan het team van Tristan Ooms zich opmaken voor wedstrijden tegen de topploegen van de vierde klasse. ,,Dit word denk ik een mooie periode tegen de betere ploegen uit deze klassen. Ook hier zullen wij punten gaan pakken door als team te voetballen” verwacht de oefenmeester.

Vorig seizoen moest KSV tot het einde van het seizoen knokken voor degradatie. Dit seizoen is de ploeg een andere rol toebedeeld. ,,Vooraf zouden we tekenen voor het aantal punten wat we nu hebben maar er zullen er vast nog een aantal bij komen. Dan kan je zeker spreken van een mooi seizoen waarbij zo af en toe ook de jeugd een kans krijgt” aldus Ooms.

Na dertien wedstrijd staat Hugo Boys met 28 punten op de derde plaats. ,,Met de spelers die we moeten hebben vind ik dat we minimaal een periodetitel moeten pakken. Dat zijn we eigenlijk ook wel verplicht na de degradatie van vorig jaar” vind de middenvelder. ,,Dat kan zelfs deze periode nog als Bergen nog een keer punten laat liggen en wij onze wedstrijden winnend afsluiten. We blijven strijden voor een zo goed mogelijke positie aan het einde van de periode en het einde van het seizoen. Dan zien we wel waar het schip strand en hopelijk kunnen we dan voor promotie spelen”.

Spannend
KSV – Hugo Boys lijkt een spannend duel te worden. Het is naast de strijd tussen de nummers vijf en drie van de ranglijst immers ook een Heerhugowaardse derby. ,,Beide ploegen willen natuurlijk absoluut niet van elkaar verliezen. Ik verwacht net als met onze thuiswedstrijd dat KSV er vol op gaat klappen. Zo hebben zij ons toen wel overrompeld” aldus de Cocq van Delwijnen. ,,Als wij ons niveau halen en net zo veel strijd leveren als hen, want daar begint het mee, dan denk ik dat wij de drie punten mee kunnen nemen naar de Noord. We hebben ook nog wel iets goed te maken van de vorige wedstrijd”. Dat zij iets goed te maken hebben weet ook Tristan Ooms. ,, Ik verwacht een Hugo Boys wat er vol tegen aan zal gaan. Zeker na de nederlaag die ze thuis tegen ons leden. Zij hebben wat recht te zetten” vertelt de coach van KSV. ,,Ik denk dat wij hen zeker goed partij kunnen bieden en met veel inzet hopelijk drie punten kunnen binnen halen. We zullen als team moeten spelen”.