DE RIJP/HEERHUGOWAARD - Derdeklasser Hugo Boys dient zich net als vorig seizoen via de nacompetitie weten te redden. De ploeg van trainer Ron Weinbrecher wist zondag directe degradatie te voorkomen door de uitwedstrijd bij De Rijp met 0-2 te winnen. Een klasse lager tankte KSV alvast vertrouwen voor de nacompetitie door De Koog met 3-1 te kloppen.

Hugo Boys wist dat het in ieder geval moest winnen om rechtstreekse degradatie uit 3B te ontlopen en dan nog was het afhankelijk avn directe concurrent Ilpendam. De ploeg uit De Noord kwam in De Rijp na een half uur spelen op voorsprong door Pieter Bet. Bob de Wit wist het duel vlak voor tijd te beslissen met de 0-2.

Hugo Boys mocht na afloop Con Zelo danken angezien de degradant Ilpendam op 1-1 wist te houden. Hugo Boys gaat zodoende Ilpendam op doelsaldo voorbij en mag zich via de nacompetitie proberen te handhaven.

KSV wist een week geleden directe degradatie uit 4A al te ontlopen en tankte in de laatste wedstrijd alvast wat vertrouwen voor de nacompetitie. Tegen middenmoter De Koog behaalde de Kruizer ploeg van trainer Rowan Top alweer zijn derde zege in de laatste vier wedstrijden. Dion Bestevaar bracht de ploeg op slag van rust op voorsprong, en dat was volgens de trainer slechts een zwakke afspiegeling van het werkelijke aantal kansen voor de thuisploeg.

Na de rust besliste KSV het duel alsnog binnen het kwartier door treffers van Melvin Vander en de tweede van Bestevaar. Bart de Lugt wist namens de gasten uit Texel nog wel de eer te redden: 3-1.