HEERHUGOWAARD - De derby in de 3e Klasse A tussen Hugo Boys en Winkel is zondag tot een vroegtijdig einde gekomen. Kort na de rust liep linksback Bas Haisma van de thuisclub een dusdanig zware blessure op dat er niet verder gespeeld kon worden. Winkel had op dat moment een 0-3 voorsprong opgebouwd.

Het noodlot sloeg in de 56e minuut toe voor Haisma die met zijn voet in het modderige veld leef steken. Aangezien de behandeling en de komst van de ambulance op zich liet wachten besloot scheidsrechter Terband, volgens de regels van de KNVB, dat de wedstrijd na een half uur werd stil gelegd. En eerlijk gezegd was de animo bij degenen die het zagen gebeuren ook wel af. De wedstrijd zal dan ook in een later stadium uitgespeeld dienen te worden.

Voorafgaand had Winkel na een moeizaam eerste half uur afstand genomen van Hugo Boys, dat dus geen vervolg kon geven aan het goede spel van een week eerder. Sten Schaafsma scoorden binnen acht minuten twee keer en het was aan Hugo Boys-keeper Nick Beers te danken dat die score niet hoger opliep. Kort na rust bracht aanvoerder Youri Wegman de stand op 0-3 en leek Winkel op weg naar een ruime zege, tot het noodlot voor Haisma toesloeg.