REGIO – Nadat het zich vorige week al verzekerde van lijfsbehoud heeft tweedeklasser SVW’27 het seizoen afgesloten met een doelpuntrijk gelijkspel. Derdeklasser Hugo Boys moet ondanks een overwinning via de nacompetitie handhaving zien te realiseren. In de vierde klasse leed WMC een 7-2 nederlaag.

VV Schoten – SVW’27 3-3
Bij Schoten speelde SVW’27 een matige eerste helft. ‘Die was niet om aan te zien. Het leek wel een veteranen elftal. De trainer zette ons in de rust weer op scherp en dat pakte redelijk goed uit’, aldus Joost Groenveld. Op dat moment keek de ploeg uit Heerhugowaard tegen een 3-2 achterstand aan. ‘Je zag duidelijk dat hun nog moesten en dat er bij ons niets meer op het spel stond.’

Nadat Schoten de score met een rake penalty had geopend wist de gastheer de score na een klein half uur te verdubbelen. Na een goed lopende aanval tekende Jordi Smit voor de 2-1. ‘Dat was ook ons hoogtepunt van de eerste helft. De 3-1 van hun was een wereldgoal. Hij zag de keeper iets te ver voor het doel staan en maakte dit haarfijn af.’

Tim Kramer bepaalde de ruststand op 3-2. Na de pauze ging SVW voor de gelijkmaker. Dat het nog kans maakte op een resultaat was mede te danken aan doelman Danny de Boer. ‘Hij speelde een goeie pot, ook al had hij de avond ervoor een bruiloft, en hield ons aardig in de race.’ De Boer was viermaal de baas in een één tegen één aanval. Remco Veul kopte een minuut voor tijd de 3-3 binnen. ‘Er had nog meer ingezetten, maar als je het wedstrijd verloop bekeek was het terecht.’

VVW – Hugo Boys 0-2
Hugo Boys kwam bij VVW uitstekend uit de startblokken. Binnen tien minuten ging de ploeg al met 0-2 aan de leiding. Thijs Wolkers en Bo Groen namen de doelpunten voor hun rekening. ‘Daarna kregen we nog twee honderd procent kansen, maar die verzilverden we helaas niet’, zag Jorgen Heurter.

Na de pauze bleven grote kansen uit. ‘Helaas hebben we vandaag de nacompetitie niet ontlopen. We hebben vandaag gedaan wat we moesten doen, maar door de overwinning van VVS’46 op Grasshoppers was dit niet genoeg’, baalde Heurter. ‘Maar we zullen de komende weken de knop om moeten zetten en nog twee keer volle bak moeten gaan. Het spel en de inzet tijdens de de laatste twee wedstrijden geeft absoluut vertrouwen.’

Apollo’68 – WMC 7-2
In Hensbroek verloor WMC tijdens de laatste speelronde met 7-2. ‘Er zat veel strijd bij de jongens. We hebben ondanks de kwaliteitsverschillen hard gewerkt’, aldus Hoang Nguyen. ‘Dankzij een sterke achterhoede hebben we er in ieder geval voor gezorgd dat het slechts 7-2 is geworden. De keeper heeft tevens veel ballen uit het doel kunnen halen.’ Namens WMC troffen Samuel Hillary en Danny van Dijk doel.