HEERHUGOWAARD - In de derde klasse A heeft Hugo Boys donderdagavond goede zaken gedaan door hekkensluiter De Blokkers met 2-0 te kloppen. Aangezien directe concurrenten als Winkel en Hauwert '65 onderuit gingen neemt de ploeg van Ron Weinbrecher zo een goede stap richting handhaving.


De oranjehemden hadden het verschil al bij rust gemaakt door treffers van Jeffrey de Cocq van Delwijnen en Giel Borst. Nadien kwam Hugo Boys nimmer meer in de problemen tegen rode lantaarndrager De Blokkers. Tussen Hugo Boys en de hekkensluiter staat nog Winkel, maar deze ploeg is na donderdagavond op vier punten achterstand gezet. Hugo Boys komt zondag weer in actie als men op bezoek gaat bij koploper Westfriezen.

In de 2e Klasse A pakte SVW '27, dat komend seizoen uit het zondagvoetbal stapt, afgelopen weekend de eerste overwinning van het seizoen. Op bezoek bij KFC in Koog aan de Zaan ging de hekkensluiter donderdag met het kleinst mogelijke verschil onderuit (1-0).

In 3B is het puntloze KSV reeds gedegradeerd al komt er een mogelijke herindeling nadat uit dezelfde klasse ook Vrone heeft aangegeven naar de zaterdag over te stappen. Donderdagavond ging KSV inmiddels voor de 22e keer dit seizoen onderuit door met 5-0 te verliezen bij SV de Rijp.

In de vijfde klasse was er wel winst voor WMC dat Wiron met 2-1 versloeg en zo de vierde overwinning van het seizoen mocht vieren.