ZWAAG - Hugo Boys is een stap dichter bij directe degradatie. De Heerhugowaarders zagen de vijf ploegen boven zich een punt pakken, terwijl het zelf met 3-0 onderuit ging bij Westfriezen.

Al na twee minuten kwam Hugo Boys op achterstand. Remco Kroonenburg was al vroeg verantwoordelijk voor de voorsprong. In het vervolg moest Hugo Boys toezien hoe de voorsprong werd uitgebouwd tot een zekere voorsprong.

In de zeventiende minuut werd de voorsprong al verdubbeld. Ditmaal was Jeffrey Horstman de man die Hugo Boys doelman Nick Beers passeerde. Hugo Boys lijkt niet de mentaliteit te hebben om zich terug te vechten na een achterstand, iets wat het degradatievoetbal nog lastiger maakt.

In het tweede bedrijf bleef het lange tijd 2-0, maar elf minuten voor tijd werd de 3-0 alsnog gemaakt. Roy Haarms schoot de allerlaatste hoop van Hugo Boys aan diggelen.

Voor Hugo Boys betekent de 3-0 nederlaag alweer de tiende wedstrijd op rij zonder overwinning. Daarnaast is het alweer de zesde opeenvolgende nederlaag.

Speelronde van de gelijke spelen
Vijf van de zeven wedstrijden in deze zeventiende speelronde eindigde gelijk. Hierdoor zag Hugo Boys concurrenten als DWOW, Sint George en SEW een punt uitlopen.

Het lijkt een kleine deuk die Hugo Boys heeft opgelopen, maar inmiddels is de achterstand op de nacompetitie plaats negen punten. Met nog negen wedstrijden te gaan is het verhaal simpel, Hugo Boys moet op welke manier dan ook punten pakken. Hoe slecht het voetbal is zal weinig uitmaken, want in deze situatie telt niets anders dan het resultaat. Komende zondag wacht gelijk een loodzwaar duel. De Heerhugowaarders gaan op bezoek bij FC den Helder, de ploeg die al weken in een uitstekende vorm verkeert.