REGIO De handbaldames van HV Tornado hebben op bezoek bij Meervogels´60 een 25-18 nederlaag geleden. Een eind verderop verloren de korfballers van Apollo in Sneek van de Waterpoort, 29-23.

Handbal, Hoofdklasse dames
Meervogels’60 – HV Tornado 25-18
In Akersloot behaalde Tornado geen succes. “Na een goede en spannende eerste helft waar we van een 11-8 achterstand terugkwamen tot een 11-11 ruststand lukte het de tweede helft niet meer” zag speelster en aanvoerster Anja Borst. “We speelden slordig, hadden balverlies en maakten de kansen niet af”.

Uiteindelijk keerde Tornado zonder punten richting Heerhugowaard, 25-18. De ploeg bezet na dertien wedstrijden de tiende positie met negen punten. Zondag 21 januari wacht een belangrijk duel, als de nummer voorlaatst DSS 2 op bezoek komt.

Korfbal, eerste klasse
de Waterpoort – KV Apollo 29-23
In Sneek verloor KV Apollo met 29-23. “Op zich een redelijke wedstrijd” vertelde Wim Schaap. “We hebben geprobeerd in beiden vakken de schutters uit te schakelen. Voor rust is dat niet helemaal gelukt, in de tweede helft ging het veel beter. Maar het kost ongelooflijk veel kracht voor een speler om in de één tegen één je schutter uitschakelt, en omschakelt om in de aanval weer gaan spelen. Dat vergt heel veel van je lichaam”.

Een positief resultaat bleef helaas uit voor de Heerhugowaarders. “Geen man overboord op dit moment. We staan nu onder te streep, moeten zorgen dat we tegen de directe concurrenten punten gaan halen” aldus Schaap. “We staan nog steeds één punt voor op de concurrent, en drie punten op de onderste ploeg. Maar wij moeten wel duels gaan winnen. Op zich kunnen we aardig meekomen, maar niet op juiste moment doordrukken”.