AMSTERDAM – Na vijf opeenvolgende nederlagen is HV Tornado van de hatelijke nul af. Tegen directe concurrent VOC 3 boekte de Heerhugowaardse handbalvereniging de eerste competitiezege, 25-28.

In de competitie begon HV Tornado met nederlagen tegen US, Meervogels’60, Westlandia 3 en VZV 2. Afgelopen zaterdagavond slaagde de ploeg van trainer/coach Hans Eilers er in om de eerste punten van het seizoen te pakken. ‘Het ging heel erg goed. Vanaf het begin werd er gewerkt en gevochten voor de bal. Iedereen was constant positief en aan het aanmoedigen’, zei Lieke Schouten na afloop.

Doordat keepsters Renee Dekker en Britt Driesse goed stonden bleef HV Tornado op voorsprong staan. ‘In de aanval waren we echt een team met goede druk. Ook gingen we er met onze snelheid uiteindelijk eroverheen.’

Ondanks de 25-28 overwinning blijft HV Tornado de hekkensluiter van de Hoofdklasse A. Het staat echter wel in punten gelijk met vier andere ploegen waardoor deze plek snel kan worden afgestaan aan één van de concurrenten.