REGIO – HV Tornado is er in geslaagd om directe concurrent Westlandia 3 te verslaan en zo een plek te stijgen. Stadsgenoot KSV, dat te maken heeft met een krappe selectie, ging opnieuw onderuit.

HV Tornado – Westlandia (3) 22-21
In een erg gelijk optrekkende wedstrijd pakte Tornado de volle buit. ‘De voorsprong lag de hele tijd wel bij Westlandia, maar ze liepen niet bij ons weg’, aldus Lieke Schouten. Met een 10-11 ruststand hadden de Heerhugowaarders nog alle kans op de zege. ‘In de tweede helft begonnen we goed en we kwamen op voorsprong. Helaas hielden we dit niet vast en kwamen hun weer voor met één punt’, vervolgde Schouten.

Zo bleef dit de hele tijd, maar als team hield Tornado vol. Op het einde was het bloedstollend spannend, maar door een twee minuten straf voor Westlandia kon de thuisploeg de winst pakken. Met 22-21 ging de zege naar de Heerhugowaarders. ‘We hebben er hard voor gewerkt en zijn erg blij met de uitslag.’

Meervogels’60 – KSV 32-23
KSV had minder succes. In Akersloot verloor de ploeg opnieuw. ‘We zitten de laatste tijd helaas erg krap met eigen spelers. Dus ook nu gingen we met een klein team naar Meervogels’, zei Jonna Lemstra. ‘Het was voor ons belangrijk om punten te pakken, maar helaas ging het niet zoals we wilden.’

In de eerste helft gaf KSV het eigenlijk meteen uit handen. ‘We hebben te gehaast gespeeld en niet scherp in de omschakeling waardoor Meervogels te makkelijk tot scoren kwam’, vervolgde Lemstra. Hierdoor liep de thuisploeg voor de rust uit tot een verschil van zeven punten. ‘Na rust ging het beter, maar de grote voorsprong van Meervogels hebben we niet meer kunnen ombuigen.’