WERVERSHOOF – Halverwege keek HV Tornado nog tegen een achterstand van vier punten aan, maar in het tweede bedrijf knokte de Heerhugowaarders zich terug. Met een overwinning als resultaat, 28-29.

Op bezoek bij het tweede team van VVW kende HV Tornado een moeilijk begin. ‘De verdediging stond nog niet heel goed en we kwamen op achterstand’, zei Lieke Schouten. De ploeg van trainer/coach Hans Eilers bleef bij, maar keek halverwege tegen een 18-14 achterstand aan. ‘Tijdens de rust was er toch wat verwarring gekomen en veranderde de scheidsrechters de stand naar 19-14.’

In de tweede helft had HV Tornado de smaak te pakken en kwam snel op gelijke hoogte. Daarna bleef het ook spannend. ‘De verdediging stond heel goed en ook in de aanval zorgde de druk ervoor dat de doelpunten bleven vallen’, vervolgde Schouten. Door goede reddingen van de keepster behield de Heerhugowaardse ploeg de voorsprong. ‘Uiteindelijk hebben we echt als team gewonnen en dat voelt heel goed.’