HEERHUGOWAARD – HV Tornado leed afgelopen zondag een nederlaag tegen SEW 3. De Heerhugowaardse ploeg pakte in de tweede helft een voorsprong, maar ging uiteindelijk onderuit, 24-26.

In Heerhugowaard begon SEW sterk terwijl Tornado de ballen niet in het net kreeg. ‘We kwamen dus snel op een achterstand. Op het einde van de eerste helft konden we ons iets herpakken’, zei Lieke Schouten. Halverwege stond er een 11-14 ruststand op het scorebord.

In het begin van de tweede helft stond Tornado goed. ‘De cirkel, die in de eerste helft elke keer weer werd bereikt, werd goed vastgehouden’, vervolgde Schouten. De thuisploeg kwam op voorsprong, maar zag het daarna toch fout gaan. SEW nam de leiding en gaf deze niet meer uit handen, 24-26.