HEERHUGOWAARD – HV Tornado heeft niet kunnen stunten tegen koploper Geel Zwart. De Heerhugowaarders kwamen in de eerste helft nog wel redelijk mee. In het tweede bedrijf liepen de bezoekers echter uit, 22-35.

In de eerste helft kon Tornado de koploper Geel Zwart goed bijblijven. Het eerste punt was voor Tornado en na tien minuten spelen was de stand 3-4. Alleszins een redelijke stand. De Heerhugowaardse ploeg verdedigde goed en de bezoekers hadden daar moeite mee. De keepster van Tornado was daarbij een spelbreker.

Het lukte Geel Zwart niet om meer afstand te nemen van Tornado en zo was de stand na twintig minuten 7-9. De bezoekers wisten de voorsprong daarna echter te vergroten. Tijdens een twee minutenstraf kwam Tornado toch nog tot scoren en via 10-15 was het met de rust 12-16.

Met dat verschil leek er nog hoop te zijn voor Tornado maar al gauw maakte Geel Zwart een einde aan die illusie. Hoewel de thuisploeg bleef scoren speelde de koploper gevarieerder en wist de verdediging van Tornado te omzeilen. Daarbij kreeg een speelster van de ploeg uit ‘t Zand mandekking en dat pakte voor de thuisploeg zelf niet goed uit. Door de ruimte in de verdediging zag en de bezoekers mogelijkheden en dat bracht ze op een 15-22 voorsprong.

Tornado raakte een beetje de weg kwijt en wist met de situatie even geen raad. Het werd 18-26 in de zestiende minuut. Daarbij moet worden opgemerkt dat de keepster van Tornado wel een stafworp stopte. Desondanks waren doelpunten van de Heerhugowaarders toch fraai en soms mooi uitgespeeld. Geel Zwart bleek meer en meer een maatje te groot voor Tornado. In een korte periode werd het 20-33. Het laatste doelpunt kwam van Tornado en de eindstand werd bepaald op 22-35.

,,In de eerste helft ging het nog redelijk. Na rust lukte het niet meer bij ons” zei Anja Borst na afloop. ,,Geel Zwart heeft wel een erg goed team die onze fouten genadeloos afstrafte”.