HEERHUGOWAARD Afgelopen zondagmiddag heeft HV Tornado een overwinning behaald op het tweede team van DSS. De zege was zeer welkom, aangezien het al lange tijd geleden was dat de volle buit werd behaald. Het treffen met de formatie uit Heemskerk eindigde in 30-21. Elders in Heerhugowaard slaagde de korfballers van KV Apollo er niet om om te winnen. Tegenstander Phoenix zegevierde met 19-23.

HV Tornado – DSS (2) 30-21
In het begin van de eerste helft liep het bij Tornado een beetje stroef en zag DSS 2 een 2-4 voorsprong te nemen. Na vijf minuten was het echter de Heerhugowaardse ploeg die het initiatief nam. De handbalvereniging boog de achterstand om naar een 7-4 voorsprong in de tiende minuut Dat verschil van twee à drie doelpunten gaf Tornado niet meer uit handen. Er werd regelmatig op de break gespeeld en dat resulteerde in mooie doelpunten. De rust werd bereikt met een 14-9 stand voor de Heerhugowaarders.

In de tweede helft wist DSS drie keer op rij te scoren, maar Tornado liet niet toe dat het verschil in doelpunten kleiner werd. Wederom was de break het grote wapen en vanaf de cirkel werden de aanvallen fraai afgerond. Van alle kanten werd de keepster van DSS 2 belaagd en vanaf de hoek was het menigmaal raak. Zo was de stand na vijftien minuten spelen 20-16. In de slotfase slaagde de Heemskerkse club er niet in om de achterstand terug te dringen, waardoor Tornado met 30-21 de zo gehoopte overwinning binnensleepte.

KV Apollo – Phoenix 19-23
In de ‘Deimoshal’ in Heerhugowaard heeft KV Apollo geen punten kunnen behalen tegen Phoenix uit Zoetermeer. ,,Voor rust was het een gelijkopgaande strijd, met veel werklust en felheid” vertelt Koen Montijn. Het resulteerde in een 10-9 voorsprong in de rust voor de Heerhugowaarders.

Het tweede bedrijf begon wederom gelijk opgaand. Montijn: ,,Halverwege de tweede helft viel het qua scoren stil en kwam er een gat van vier doelpunten. Uiteindelijk word het scoren weer opgepakt maar dat was helaas te laat”. Phoenix kon met de volle buit terugkeren naar Zoetermeer, terwijl Apollo puntloos achterbleef. ,,Uiteindelijk wel een terechte uitslag” oordeelde de aanvoerder van de thuisploeg. ,,We moeten slimmer worden in het spel en de overtredingen moeten uit het spel gehaald worden”.