ALKMAAR - Zondagmiddag vanaf 13.00 uur worden de finales gespeeld van het ITF tennistoernooi bij TC Alkmaar als slotstuk van een fantastische week internationaal tennis.


Om 13.00 uur betreden Quirine Lemoine en Julia Avdeeva het centrecourt van de TC Alkmaar voor de dames finale. Lemoine (29 jaar, Woerden) versloeg in de halve finale Szabanin uit Hongarije. Het werd een overtuigende 6-2, 6-2. Eerder op de dag won zij samen met Gaby Mujan al de titel in de damesdubbel. De 18-jarige Russische Julia Avdeeva is de verrassende tegenstandster van Lemoine. Avdeeva was, na een zwak begin, in de halve finale te sterk voor de Amerikaanse Scholl (6-7, 6-2, 6-2).

Om 15.00 uur is het de beurt aan Jelle Sels (foto) en Nicolaas Alvaraz Varona (Spanje). De Nederlandse indoorkampioen Sels speelt een ijzersterk toernooi. Hij was in de halve finale veel te sterk voor de als tweede geplaatste Barranco Cosano (6-2, 6-2). Alvarez Varona is de verrassing van het toernooi. Hij schakelde o.a in de eerste ronde de favoriet De Jong uit, Jesper de Jong won gisteren, samen met Sander Jong, wel de titel in het herendubbel.

De prijzen zullen vanmiddag worden uitgereikt door de kersverse burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten.


Zie ITFAlkmaar.nl voor meer info.